19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMicii artişti, în lumina reflectoarelor

Micii artişti, în lumina reflectoarelor

38 de viitori artişti şi-au demonstrat talentul interpretativ în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Micul Artist“.

Timp de două zile, pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ au urcat unii dintre cei mai talentaţi copii care au luptat pentru Trofeul „Micul Artist“. S-au prins în jocul muzicii şi au demonstrat juriului că îşi merită statutul de viitori interpreţi de renume. În lumea lor, a copiilor, redată scenic printr-un decor plin de baloane, cuburi, la braţ cu un clovn, un pirat sau cu Albă ca Zăpada, au păşit încrezători, convinşi că talentul lor va cuceri.
Orele de muncă adunate în zile, orele în care prietenii din parc sau păpuşile şi maşinuţele au fost lăsate deoparte, pentru că vocea lor trebuia lucrată şi melodia interpretată la perfecţie, le-au adus recunoaşterea sâmbătă, în seara Galei Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Micul Artist“.

Un nivel ridicat de competiţie

Nimeni nu a venit cu lecţia neînvăţată. Încă din prima seară de concurs, juriul şi-a dat seama că va avea o misiune destul de grea: copiii erau bine pregătiţi, talentaţi, dornici să-şi adjudece trofeul festivalului. „Şansa e de partea mea“, a spus pe note muzicale Oana Cenuşe, Maria Mădălina Săndulescu a vrut să fie „Mica sirenă“, în timp ce Ştefan Atârgoviţoaie a reuşit să smulgă din partea jurului numai note de 10 cu piesa „Mama“. „Amicii mei“, melodie interpretată de Mihai Sebastian Bunica, „Dansează twist“ a Biancăi Olteanu, „Şcoala de muzică“ a Alexiei Maria Roman şi „Îngerii nu plâng“ a Andradei Creţu au bucurat deopotrivă juriul şi publicul.
Fiecare melodie interpretată pe scenă, fiecare coregrafie asigurată de trupa de dansatori de la Palatul Copiilor din Craiova, vestimentaţia micilor artişti au încântat şi cucerit. „Dacă anul trecut am acordat un singur 10, în acest an nu am avut cum să nu dau şapte astfel de note. Copiii au fost la înălţime“, a precizat în seara de gală Claudiu Bulete, unul dintre membrii juriului.
Şi pentru că a devenit o tradiţie, Premiul „Mihai Trăistariu“ a fost acordat şi anul acesta, artistul oferind distincţia Georgiei Dascălu din Bucureşti, pentru „O poveste în care cred“.

Trei Trofee „Micul Artist“

Şi ca o dovadă a faptului că în acest an micii artişti au fost dintre cei mai talentaţi, trei Trofee „Micul Artist“ au fost înmânate Alinei Amon, Georgiei Dascălu şi Andreei Oana Olariu. Şi la cele trei categorii de vârstă – 6-9 ani, 10-13 ani, 14-18 ani – în urma mediilor, s-au acordat mai multe premii I, II şi III. Dacă premiul I la prima categorie a fost atribuit lui Ştefan Atârgoviţoaie, iar la a treia, lui Sergiu Botezatu, la cea de-a doua categorie trei premii I au fost înmânate Ioanei Vişinescu, Francescăi Pârvănescu, premiată şi la categoria „Best Show“, şi Laviniei Ioniţă.
Şi pentru că de la o Gală a celor mai buni interpreţi nu puteau lipsi aceia care, cu ani în urmă, au încercat emoţiile începutului, sâmbătă seară au încântat cu recitalurile lor „veteranii“ premiilor muzicale naţionale şi internaţionale, Alina Păun, care va participa în finala Eurovison Junior de pe 20 septembrie, Cristian Sanda, Oana Radu, direct de pe scena Festivalului „Mamaia“, unde a susţinut un recital de excepţie, apreciat în unanimitate de juriu.
Muzica folk a fost şi ea adusă pe scenă de Teona Goreci şi Mihaela Pătran.
Trei seri de muzică, trei seri de neuitat a oferit Festivalul „Micul Artist“ pe scena Teatrului Liric, trei seri care vor marca drumul celor care cu tot sufletul îşi strigă în gura mare iubirea pentru muzică.

Un festival de referinţă

Festivalul „Micul Artist“ este considerat un punct de referinţă în carierele muzicale ale tinerilor artişti. Laureaţi precum Andreea Ioncea (participantă şi finalistă Megastar) – câştigătoarea trofeului ediţiei I, Cristi Sanda (reprezentantul României la Eurovision) – câştigătorul premiului I la ediţia a II-a, Mădălina Lefter (reprezentanta României la Eurovision Junior 2008) – câştigătoarea trofeului ediţiei a V-a, sunt numai câteva nume care au reuşit să impresioneze cu vocile lor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII