14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Pui cu smochine

Ingrediente: 230 g bacon feliat, 4 căţei de usturoi, 4 pui mici, tăiaţi pe lungime, 12 rămurele de cimbru, 12 smochine proaspete, 3 linguri de zeamă de lămâie, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 260 de grade Celsius şi puneţi grilajul pe a treia şină de sus. Prăjiţi feliile de bacon într-o tigaie, la temperatură medie, până devin crocante. Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei. Adăugaţi în uleiul rămas în tigaie usturoiul tăiat feliuţe subţiri, pe lungime, şi prăjiţi-l aproximativ un minut, până devine auriu, apoi puneţi-l peste bacon. Condimentaţi puii cu sare şi piper după gust. Încălziţi foarte bine uleiul din tigaie şi rumeniţi fiecare jumătate de pui timp de 6 minute, cu partea cu pielea aşezată în jos. Puneţi puiul pe o tavă, apoi presăraţi cimbrul şi adăugaţi smochinele tăiate în două sau în patru. Daţi tava la cuptor aproximativ 15 minute. Între timp, puneţi zeama de lămâie în tigaia în care aţi prăjit puiul şi lăsaţi-o pe foc timp de 30 de secunde, amestecând încontinuu. Turnaţi aceast sos peste pui, apoi adăugaţi feliile de bacon şi usturoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU