19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Amicale pentru handbaliştii craioveni
Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova se pregătesc intens pentru noul sezon al Diviziei A, care va debuta pe 13 septembrie. După ce în prima parte a pregătirii s-a pus accent pe latura fizică, cu antrenamente în parc, jucătorii pregătiţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu dispută în această perioadă mai multe meciuri amicale. În urmă cu puţin timp, craiovenii au avut o dublă întâlnire cu partenerii obişnuiţi pentru meciurile de verificare, cei de la Romvag Caracal, iar ieri după-amiază s-au deplasat la Piteşti pentru un nou amical. Oltenii au mai perfectat deja un joc de pregătire, tot în deplasare, cu echipa din Alexandria, şi ea tot divizionară A, dar într-o altă serie. Conform spuselor antrenorului principal Paul Stuparu, lotul CS Universitatea este acelaşi ca în sezonul trecut, iar la pregătire mai participă câţiva juniori de la CSS Craiova. Oltenii au fost repartizaţi în seria C a Diviziei A, alături de aceleaşi echipe cu care s-au întâlnit şi în sezonul trecut: HC Arad, Romvag Caracal, LPS Banatul Timişoara, Unirea Sânnicolau Mare, CSM Lugoj şi HC Delignit Mehedinţi. În runda inaugurală, craiovenii vor întâlni, pe teren propriu, pe HC Delignit Mehedinţi. CS Universitatea Craiova, club care anul trecut a fost la un pas de promovarea în Liga Naţională, şi-a propus pentru acest sezon clasarea pe primul loc în serie, care asigură participarea la turneul de baraj.
Daniela MITROI

Pugilistele din Craiova s-au descurcat de minune la Mangalia
La Mangalia s-a desfăşurat recent Cupa României la box feminin, senioare, tineret şi junioare, competiţie care a adunat la start 130 de sportive, legitimate la 16 cluburi. Aproape toate participantele au câştigat o medalie, deoarece foarte rar au fost mai mult de patru competitoare pe categorie. Pugilistele din Craiova au revenit acasă cu zece medalii, dintre care două de aur, cinci de argint şi trei de bronz. CSM Craiova (antrenor Vasile Fântână) a obţinut patru medalii, una de aur, prin Gennifer Pădeanu (categoria 46 kg, junioare), una de argint, prin Anca Vlad (75 kg, tineret) şi două de bronz, prin Simona Mihăilescu (48 kg, senioare) şi Corina Covaşă (54 kg, senioare). Armata Craiova (antrenor Constantin Cucu) a câştigat o medalie de aur, prin Bianca Schimbrescu (46 kg, tineret) şi două de argint, obţinute de Dora Mustăţea (51 kg, tineret) şi Anca Ciucea (46 kg, tineret). CFR Marfă IRLU Craiova (antrenori Marcel Sârba şi Ion Dragomir) a obţinut la Mangalia trei medalii, două de argint, ambele la junioare, prin Ruxandra Arpezeanu (60 kg) şi Georgiana Dincă (57 kg), şi una de bronz, la senioare, cucerită de Ramona Subaşa (69 kg). Alte trei pugiliste legitimate la cluburi din Oltenia, Cormina Garonfir (CSM Drobeta Turnu Severin, 54 kg, tineret), Denisa Amza (CSS Târgu Jiu – Steaua, 57 kg, senioare) şi Luminiţa Turcin (ALRO Slatina – Steaua, 81 kg, senioare) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Izabela Ştefănescu, de la Minerul Jilţ Mătăsari, a luat bronz la categoria 46 de kilograme, tineret.
Daniela MITROI

România a promovat în Divizia A
a Euroligii

Echipa naţională a României de fotbal pe plajă, din care fac parte şi craiovenii Cătălin Rizan şi Alin Bugălă, a reuşit să promoveze în Divizia A a Euroligii după ce a învins în meciul decisiv reprezentativa Greciei, scor 5-2, în cadrul turneului de la Vila Real de Santo Antonio (Portugalia). Tricolorii, antrenaţi de Nelu Stancea, au obţinut numai rezultate bune pe nisipul lusitan, au învins pe Turcia cu 3-2, administrând acelaşi scor şi echipei similare a Belarusului, iar acest 5-2 din partida cu Grecia a propulsat România pe prima scenă. Superfinala „Euro Beach Soccer League“ a fost câştigată de Rusia, care a dispus de Portugalia cu scorul de 4-3.
Alexandru VÎRTOSU

Niculescu şi Olaru nu fac
pereche bună

Dublul format din Monica Niculescu şi Raluca Olaru a fost eliminat în primul tur al turneului de la New Haven (SUA), după ce a fost învins de perechea Sarah Borwell / Raquel Kops-Jones, scor 6-2, 3-6, 10-8. Sarah Borwell / Raquel Kops-Jones vor juca în sferturile de finală cu învingătoarele din meciul Jill Crybas / Lisa Raymond (SUA) – Klaudia Jans / Alicja Rosolska (Polonia). Pentru participarea în primul tur de la New Haven, Niculescu şi Olaru au primit un punct WTA şi 2.550 de dolari. O surpriză de proporţii era să apară în proba de simplu a turneului american, rusoaica Svetlana Kuzneţova, principala favorită, fiind foarte aproape de a părăsi competiţia în runda inaugurală. Într-un final, Kuzneţova (6 WTA) a învins-o foarte greu, cu 6-1, 6-7(5), 6-4, pe chinezoaica Jie Zheng, o jucătoare care nu de puţine ori a eliminat adversare de valoare. Alte rezultate înregistrate în turul întâi în proba de simplu: A. Radwanska – R. Vinci 2-6, 6-2, 7-6 (5); A. Mauresmo – A. Sugiyama 6-4, 6-1; V. Razzano – P. Schnyder 6-3, 3-6, 6-3; E. Vesnina – G. Dulko 7-6(6), 6-2; I. Benesova –
V. Lepchenko 4-6, 6-2, 6-1; A. Pavlyuchenkova – E. Makarova 6-3, 6-3; M. Rybarikova – F. Schiavone 6-4, 6-4; Y. Wickmayer – A. Kleybanova 3-6, 6-1, 6-4.
Alexandru VÎRTOSU

Luncanu, eliminat la Almaty
Tenismanul Alexandru Luncanu a părăsit rapid challenger-ul de la Almaty (Kazahstan), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, fiind învins în primul tur de irlandezul Jamen McGee, numărul 428 mondial, cu 2-6, 6-3, 6-4. Sportivul nostru de 20 de ani, ocupant al poziţiei 346 în ierarhia mondială, a încasat pentru simpla prezenţă pe tabloul principal la Almaty un cec de 520 de dolari. Din nefericire însă, este a doua săptămână consecutiv în care Luncanu pierde în turul inaugural al unui challenger, după cel de la Trani. Alexandru Luncanu s-a înscris şi în proba de dublu, unde face pereche cu japonezul Toshihide Matsui. Cei doi se vor duela în prima rundă cu Pierre – Ludovic Duclos (Canada) şi Alexei Kedriuk (Kazahstan), principalii favoriţi la câştigarea trofeului.
Alexandru VÎRTOSU

Bolt vrea record şi la lungime
Triplu campion mondial în probele de 100 m, 200 m şi 4×100 m, jamaicanul Usain Bolt (23 de ani) se simte pregătit pentru o nouă provocare, mai exact să încerce să doboare un alt record mondial, cel la săritura în lungime. „Mi-ar plăcea să încerc şi săritura în lungime până mă voi retrage, deoarece cred că aş fi bun în această probă“, a afirmat „Fulgerul“. Potenţialul lui Usain Bolt este apreciat şi de Mike Powell, recordmanul mondial la săritura în lungime, cu o performanţă de 8.95 m: „Cred că Bolt poate depăşi nouă metri. Este genul de atlet care are atât detentă, cât şi înălţimea necesară pentru a stabili performanţe notabile“. Usain Bolt a comentat şi posibila sa participare în proba de 400 m: „Nu aş vrea să concurez la Londra în proba de 400 de metri, însă dacă antrenorul meu consideră că voi domina în probele mele favorite şi îmi spune să încerc ceva nou, voi face cum spune el şi voi da totul în această încercare“.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS