16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinGhiveci Ratatouille

Ghiveci Ratatouille

Ingrediente: 1-2 vinete, 1 dovlecel, 1 ardei roşu, 1 ardei galben, 1 ardei verde, 1 ceapă mare, usturoi nou, 2 roşii, ulei de măsline, sare, piper, cimbru.
Mod de preparare: Roşiile se taie în formă de cruce la bază, doar la nivelul pieliţei, şi se pun în apă clocotită câteva secunde, apoi în apă rece, pentru a se curăţa mai uşor de pieliţă. Tăiaţi-le mărunt şi lăsaţi-le să se răcească. Între timp, tocaţi ceapa mărunt, după care se căleşte foarte puţin, doar să devină aurie, în ulei de măsline. Celelalte legume se spală şi se taie cuburi. Puneţi două linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Lăsaţi să se încingă şi căliţi pe rând legumele.
Pentru început căliţi vinetele, apoi dovlecelul şi, la sfârşit, ardeii. Adăugaţi puţin ulei, dacă este necesar. Peste ceapă aşezaţi celelalte legume, roşiile, săraţi, piperaţi, tăiaţi usturoiul şi presăraţi cimbru. Legumele se vor fierbe câteva minute la foc mic. Ideal este să fiarbă în sucul propriu, dar puteţi adăuga puţină apă la nevoie. Trebuie să aveţi grijă, deoarece se prind repede de tigaie. Ghiveciul se poate servi ca atare sau cu cartofi, orez, carne sau peşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU