20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinColţul gospodinei - Bine de ştiut

Colţul gospodinei – Bine de ştiut

– Sticlele începute de vin sau de apă minerală gazoasă se păstrează mai bine la frigider dacă le închidem ermetic şi le punem cu gura în jos.
– Blaturile de tort care urmează să fie umplute cu cremă trebuie coapte cu o zi înainte. Vor fi mai uşor de tăiat.
– Crema de zahăr ars este mult mai gustoasă dacă în compoziţie se adaugă o lingură de nes.
– Crema de ciocolată are un gust mai fin dacă ciocolata se topeşte în lapte şi nu în apă.
– Linguriţa cu care se ia dulceaţa din borcan trebuie să fie uscată, altfel, după una-două săptămâni, conţinutul borcanului se va zaharisi.
– Varza şi murăturile pentru iarnă se menţin gustoase şi tari dacă, în loc de sare obişnuită, se foloseşte sare iodată.
– Ouăle înmuiate timp de o oră în apă cu salicilat rămân proaspete multă vreme.
– Castraveţii de grădină îşi păstrează timp îndelungat prospeţimea dacă sunt unşi cu albuş de ou şi atârnaţi de codiţă pe o sfoară.
– Carnea bătrână, care necesită timp de fierbere îndelungat, se găteşte mult mai uşor dacă înainte cu o zi de a fi preparată se ţine la loc cald, învelită într-o pânză de in.
– Borcanele cu dulceaţă sau gem lăsate nelegate două-trei zile nu mai fac mucegai.
– Sarea de lămâie pusă în dulceaţă (un sfert de linguriţă) înainte ca acesta să fie luată de pe foc împiedică formarea mucegaiului.
– Praful de copt se răspândeşte uniform în aluatul de prăjituri dacă se cerne odată cu făina.
– Laptele crud nu se pune la prins în oale smălţuite, ci în oale de pământ ars.
– Blatul de tort prea uscat se ţine înainte de însiropare într-un şervet umed.
– Supele de legume sunt mult mai gustoase când cantitatea de apă în care se fierb se stabileşte de la început. Adaosul de lichid schimbă gustul iniţial.
– Laptele acrit trebuie lăsat să se îngroaşe. Presărat cu zahăr şi scorţişoară devine un desert dietetic.
– Ceapa şi usturoiul tăiate, rămase de la prepararea mâncării, se păstrează excelent, fără să-şi piardă gustul şi fără să-şi împrăştie mirosul, dacă sunt ţinute în frigider, într-un borcănel cu capac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS