19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinGăluşte de mămăligă

Găluşte de mămăligă

Ingrediente: 350 g făină de mălai, 2 l apă, 2 linguriţe sare, 3-4 linguri unt, 150-200 g brânză de burduf, 2-3 ouă, pesmet, caşcaval ras, smântână, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:
Din făina de mălai, apă şi sare faceţi o mămăligă pripită, astfel: puneţi apă la fiert, iar când se înfierbântă puneţi sarea şi puţin mălai, în ploaie. După ce începe să fiarbă, adăugaţi restul de fă-ină, tot în ploaie, amestecând încontinuu, până se obţine un terci mai consistent. Lăsaţi să fiarbă 5-10 minute, amestecând, până se îngroaşă (lingura stă drept în mămăligă). Spre sfârşit adăugaţi şi omogenizaţi cu untul şi brânza de burduf, din care opriţi un sfert. Este de preferat să fiarbă la foc mic şi nu direct pe flacără, ca să nu se ardă şi să se afume. Lăsaţi deoparte să se răcească. Luaţi câte 1 lingură din mămăligă şi modelaţi, cu palmele unse cu ulei, găluşte. Faceţi în fiecare o adâncitură, puneţi câte puţin din brânza de burduf oprită (aproximativ 1/2 linguriţă) şi remodelaţi găluşca. Treceţi-le apoi prin ou bătut şi un amestec din pesmet cu caşcaval ras, de 2 ori pe fiecare (ca să aibă o crustă mai groasă). Rumeniţi-le în ulei încins, pe toate părţile, şi scoateţi-le pe şerveţele absorbante, apoi păstraţi-le la cald. Serviţi-le fierbinţi, cu smântână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS