19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOchelarii de soare, un accesoriu indispensabil

Ochelarii de soare, un accesoriu indispensabil

Ochelarii de soare au fost de-a lungul timpului cel mai popular accesoriu. 2009 vine cu noi modele, care trebuie adaptate formei feţei.

La modă în această vară sunt ochelarii de aviator, ideali pentru persoanele cu faţa în formă de inimă sau pentru cele cu faţa mare. Acest model este creat pentru a conferi posesorului un aer misterios şi provocator. Ray Ban pare să-i fi reinventat, adaptând clasica formă la tendinţele anului 2009.
Aşadar, dacă doriţi ceva îndrăzneţ, puteţi opta pentru combinaţii de mov şi negru, argintiu şi azur, maro şi verde sau roşu şi gri. Modelele sport sunt şi ele în vogă. În nuanţe de roz sau albastru, acestea sunt recomandate doamnelor sau domnilor cu faţa ovală.
La fel de populari sunt şi ochelarii vintage, inspiraţi din perioada disco, cu strasuri şi metale strălucitoare. Persoanele cu faţa rotundă îi pot alege cu încredere.
Foarte căutaţi sunt şi ochelarii supradimensionaţi. În culori tari sau în nuanţe de mov şi kaki, aceştia sunt recomandaţi persoanelor cu faţa pătrată sau foarte mică. Ultimele tendinţe în modă plasează ochelarii de soare cu lentile în degrade în fruntea topurilor, în condiţiile în care intensitatea culorii lentilelor scade de sus în jos.

Rafinament vintage

Dacă vreţi să vă inspiraţi din modelele marilor creatori, trebuie să ştiţi că Bvlgari a realizat o linie cu piese unicat, intitulată Parentesi Vintage Special Edition. Pe de altă parte, Chanel a adus în prim-plan perlele, aplicate pe rame simple, elegante şi rezistente în timp. Dolce&Gabbana a dat o notă excentrică ochelarilor de soare: culorile vii se regăsesc atât pentru rame, cât şi pentru lentile. GYM vine cu altă propunere: contrastul dintre culorile de pe braţe. Surpriza anului vine din partea unor designeri precum Ralph Lauren sau Proenza Schouler, care au propus ochelarii mici şi rotunzi, emblematici pentru stilul lui John Lennon sau al lui Ozzy Osbourne. Aceşti ochelari cu lentile negre sau colorate fac trecerea de la stilul masculin la cel feminin. Dacă vreţi să atrageţi atenţia, încercaţi un astfel de model şi efectul va fi garantat.

Reguli de respectat

Dincolo de tendinţele modei, alegerea ochelarilor de soare este deosebit de importantă pentru sănătatea dumneavoastră. Înainte de toate, eticheta trebuie să ofere informaţii privind protecţia de razele ultraviolete.
De asemenea, altă regulă care trebuie să cântărească mult în alegerea unei perechi de ochelari se referă la culoarea lentilelor şi a ramei. Acestea trebuie să completeze nuanţele naturale ale tenului şi ale părului. Culoarea ochelarilor trebuie să fie cât mai apropiată de nuanţa părului sau contrastantă.
Dacă tenul dumneavoastră e în tonuri reci, ar fi indicat să optaţi pentru rame şi lentile în nuanţe de negru, gri, violet, roz, chihlimbar, argintiu.
Dacă tenul este în tonuri calde, puteţi opta pentru rame şi lentile în nuanţe de coral, portocaliu, alb, piersică, auriu, bronz, roşu, bej, turcoaz.

Când au apărut ochelarii

Istoria ochelarilor de soare este complexă. Aceştia datează din secolul al XV-lea în Europa, iar în China – de prin secolul al XIII-lea. Pe atunci, ochelarii erau susţinuţi pe nas cu un beţişor fin, de aur, în timp ce doamnele îi foloseau când priveau o piesă de teatru într-o sală întunecoasă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU