Ingrediente aluat: 0,5 kg făină, 2 ouă, 2 linguri unt (50 g), o lingură zahăr, 20 g drojdie, apă sau lapte, sare.
Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză de vaci (dulce), un ou, o lingură rasă de făină, 2 linguri de zahăr, sare, 25 g unt.
Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie, apă caldă şi 3 linguri de făină. Când a crescut, se amestecă şi restul de ingrediente şi se frământă bine, până ce aluatul se desprinde de pe mână. Se lasă la crescut 20-30 de minute.
Umplutura se face din 250 g brânză de vaci (dulce), un ou, o lingură rasă de făină, 2 linguri de zahăr, sare, 25 g unt. Se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, se taie cu forma sau în pătrate. Se pune câte o linguriţă de umplutură pe fiecare pătrat. Peste fiecare formă cu brânză se pune o formă goală, se lipesc marginile prin presare cu degetul şi se prăjesc în ulei încins.
Când sunt gata, se scot cu spumiera, se scurg bine de ulei, se pun pe o farfurie şi se pudrează cu zahăr.
Poale în brâu
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei