10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCinci mituri despre păr, spulberate

Cinci mituri despre păr, spulberate

Există o mulţime de mituri legate de podoaba capilară, dar, înainte de a arunca la gunoi şamponul preferat sau de a vă schimba culoarea părului, învăţaţi să separaţi adevărurile de minciuni.

Părul nu creşte mai repede dacă e tuns des

Specialiştii precizează că părul creşte de la rădăcină, nu de la vârfuri. Tunsul nu stimulează creşterea podoabei capilare, rezultatul acestei acţiuni fiind doar eliminarea vârfurilor despicate şi prevenirea, nu stoparea despicării viitoare a firului de păr. Ce puteţi face pentru a vă ajuta podoaba capilară să crească mai repede este să aplicaţi frecvent balsam şi să protejaţi părul împotriva căldurii şi razelor soarelui, folosind o mască.

Părul pieptănat des nu este mai sănătos

Se spune din bătrâni că pentru a avea un păr sănătos trebuie să-l periaţi de 100 de ori în fiecare seară, înainte de culcare. Profesioniştii în domeniu nu recomandă însă un astfel de tratament aplicat zilnic părului. Pieptănatul sau perierea în exces conferă părului un aspect mat pentru că această acţiune distruge cuticula fibrei capilare şi provoacă despicarea sau chiar ruperea firului de păr. Mai mult decât atât, dacă folosiţi un instrument nepotrivit, faceţi şi mai mult rău părului. În general, pieptenii de plastic sau de metal pot slăbi cuticula fibrei capilare şi electrizează firele de păr, aşa că recomandat ar fi să folosiţi o perie delicată, cu fire naturale, de preferat păr de porc. Specialiştii recomandă ca părul să fie pieptănat doar atât cât să fie menţinut în ordine – asta poate însemna şi chiar numai o dată pe zi.

Masajul capilar nu stimulează creşterea părului

Este adevărat că masajul scalpului poate stimula circulaţia sângelui, poate scădea nivelul de stres şi ajută la distribuirea uniformă în păr a uleiurilor naturale. Toate aceste „îmbunătăţiri“ pot avea drept rezultat o mai bună funcţionare a celulelor ce creează foliculi, prin urmare, ritmul de creştere a părului este cel normal, dar în nici un caz procesul nu se va accelera. E bine să ţineţi minte că părul creşte în medie cu aproximativ un centimetru în fiecare lună.

Firul de păr nu îşi schimbă textura din cauza produselor de îngrijire

Pe măsură ce podoaba capilară creşte, firul de păr revine la textura iniţială, spun specialiştii. După un tratament de îndreptare a părului sau după ce v-aţi făcut permanent, podoaba capilară va fi schimbată, însă substanţele chimice folosite nu vor ajunge şi la rădăcina firului de păr. În acelaşi fel, doamnele şi domnişoarele pe care Mama Natură le-a înzestrat cu păr ondulat şi care folosesc des placa de îndreptat, dar se tem că părul lor a început să se îndrepte pot sta liniştite: este vorba de o schimbare temporară de textură, nu de una permanentă.

Părul nu devine „imun“ la şampon

Şamponul îşi va face întotdeauna „datoria“, adică va curăţa părul aşa cum trebuie. Şi atunci, de ce vi se pare că şamponul pe care îl foloseaţi până acum şi care avea efect dintr-odată nu mai funcţionează? Experţii explică faptul că şampoanele conţin ingrediente care hrănesc părul şi îl fac uşor de coafat, însă în acelaşi timp pot lăsa anumite reziduuri, care, treptat, se adună. Dacă observaţi că părul îşi pierde din strălucire, folosiţi un şampon purificator o dată sau de două ori pe lună, pentru a îndepărta reziduurile vechiului şampon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII