10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Fustele verii

Când vine vorba de a-şi pune în evidenţă feminitatea, doamnele şi domnişoarele aleg cu siguranţă fustele. Pentru această vară, designerii au dat undă verde fustelor midi, lungi, drepte sau plisate.
Creatorii au promovat în sezonul primăvară-vară fustele mini. Trendul lor a început în anii ‘60. Purtată cu accesoriile potrivite, fusta mini vă poate pune foarte bine în evidenţă silueta. Unul dintre elementele esenţiale în sezonul primăvară-vară 2009 este şi fusta-creion, propusă în majoritatea colecţiilor. Principalul avantaj al acestui model este faptul că subliniază talia şi evidenţiază picioarele.
Stiliştii recomandă o variantă mai feminină a acestui model. În serile răcoroase, puteţi opta cu încredere pentru fustele din denim, gen creion, cu aplicaţii verticale colorate, ideale pentru o ţinută veselă şi sport. Dacă dungile verticale şi tivul fustei sunt decorate cu motive florale minuscule, atunci acest obiect vestimentar va fi şi mai interesant. Şi fusta din bumbac în nuanţe de cafeniu este scoasă din anonimat de brâul cu motive florale în culori puternice. Materialul nepretenţios este contrastat de pata de culoare a brâului şi astfel o fustă extraordinar de simplă devine dintr-odată extrem de interesantă. Acest model se va potrivi foarte bine cu un top în culorile verii: verde, verde-praz, oliv, crem, mov. Dacă vreţi să emanaţi mai multă feminitate, puteţi alege fustele din tul, cu volum, în culori naturale, care inspiră romantism. Şi dacă la un moment dat vă plictisiţi să purtaţi doar fuste midi şi mini, atunci puteţi să vă îmbogăţiţi garderoba cu o fustă lungă, la modă şi ea în noul sezon.

Propunerile designerilor

Dior şi Armani au făcut din fustele largi şi vaporoase vedetele sezonului primăvară-vară 2009, în cadrul show-urilor de modă pe care le-au avut la Paris. Armani a creat o rochie de vară superbă, cu corset şi fustă cloş, în timp ce Dior a preferat să dea cât mai mult volum fustelor sale. De asemenea, puteţi opta şi pentru fustele cloş, perfecte pentru o vară caldă.
Valentino aduce pe covorul roşu al prezentărilor de modă combinaţii de fuste şi bluze din mătase cu buline, cu un aer sexy, seducător. Miucciei Prada intrigă prin fustele-creion şi maiouri. În schimb, în această vară, Giles Deacon readuce în vizor grafismele. Fuste negre de cocteil, lungi până în pământ, corsaje sau fuste din vinilin, în nuanţe de roşu, alb ori galben intens sau roz. An Vandevorst şi Filip Arickx, un cuplu îndrăzneţ de designeri, reinventează cuvântul „sexy“ cu ajutorul fustelor-pantalon vaporoase sau mini cu pense purtate peste pantaloni-ţigaretă. Pe de altă parte, Dolce and Cabbana propune fustele ample, toate cu tivituri. Hermes readuce pe podium fustele petrecute, dar şi hainele cu detalii aparent destrămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII