9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO veselă curată, fără pete

O veselă curată, fără pete

Gospodinele din ziua de azi, deşi petrec foarte puţin timp în bucătărie, au grijă ca vasele lor să fie impecabile. Totuşi, uneori au bătăi de cap la curăţarea tigăilor de teflon sau a ibricelor din aluminiu. Iată câteva sfaturi care le pot uşura munca:
– Toate doamnele ştiu că este foarte greu să ai grijă de un vas de teflon, la fel cum ştiu că teflonul este una dintre cele mai costisitoare investiţii din bucătărie. Praful de curăţat sau alţi detergenţi sunt prea agresivi pentru stratul de teflon din tigăile folosite în gospodărie, aşa că se poate apela la o variantă ieftină şi simplă. Tot ceea ce trebuie să facă este să toarne cam 200 ml de apă în tigaia de teflon şi să adauge 3 linguri de praf de copt. Se va pune apoi tigaia pe aragaz şi se va ţine pe foc până când amestecul din ea dă în clocot. Se ia de pe foc, se pune în chiuvetă şi se clăteşte cu apă caldă. Se şterge apoi bine tigaia cu un burete fin.
– Când vine vorba de curăţarea tacâmurilor de inox, cea mai bună metodă de îndepărtare a petelor este prepararea unui săpun pe bază de potasiu şi cretă. Se amestecă o lingură de cretă şi una de săpun de potasiu (ambele putând fi achiziţionate din comerţ) într-un vas, până când se omogenizează. Pasta se pune pe o cârpă şi se freacă tacâmurile umede. După clătire, acestea se lustruiesc.
– Şi ibricele sau oalele din aluminiu dau serioase bătăi de cap când vine vorba de curăţarea lor. Vasul respectiv se umple cu apă şi se lasă timp de o oră pentru a se umezi. Se taie apoi o ceapă în 8 felii şi se pune în apă împreună cu 2 linguri de sare. Vasul se pune pe aragaz şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când dă apa în clocot. Se ia de pe aragaz, se goleşte şi se clăteşte cu apă potrivit de caldă. Partea arsă se va desprinde şi se poate îndepărta cu un burete fin, lăsând vasul curat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS