14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Roua dulce

Ingrediente: Pentru blat: 65 g unt sau margarină, o linguriţă praf de copt, 65 g zahăr, 1 ou, 150 g făină.
Pentru umplutură: 3 ouă, 500 g brânză de vaci, 1 plic budincă de vanilie, 150 ml ulei, 1 plic zahăr vanilat, sucul de la o lămâie, 175 g zahăr, 40 g mac, stafide.
Mod de preparare: Se frământă un aluat din toate ingredientele, apoi se dă la frigider pentru 30 de minute.
Se separă două ouă. Apoi, într-un castron, se amestecă brânza cu uleiul, 175 g zahăr, zahărul vanilat şi sucul de lămâie. Se adaugă praful de budincă, laptele, 2 gălbenuşuri şi un ou întreg. Se amestecă bine, iar din compoziţie se ia separat un polonic de amestec în care se pun cam 40 g mac. Se unge forma de tartă cu puţin ulei, se pudrează cu făină şi se întinde frumos aluatul peste care întindeţi compoziţia cu mac. Peste acestea se răstoarnă compoziţia de brânză simplă. Tava se bagă înainte la cuptor, la o temperatură de vreo 200 de grade la început, apoi scădeţi la 170-180 pentru vreo 40 de minute. Între timp, se mixează cele două albuşuri rămase cu 50 de grame de zahăr pudră, iar compoziţia de bezea se împrăştie peste tarta scoasă din cuptor. Se presară nişte stafide şi se dă la cuptor încă vreo zece minute până se rumeneşte bezeaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS