19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Broccoli împotriva ulcerului
şi a cancerului la stomac

 

Cercetătorii de la universităţile din Tokyo şi Baltimore au descoperit proprietăţile mugurilor de broccoli de a elimina o bacterie responsabilă de ulcer şi unele cancere la stomac. „Am identificat un aliment, care are un efect important asupra bolilor gastrice şi poate preveni cancerul la stomac dacă este consumat în mod regulat“, a declarat Jed Fahey, unul dintre cercetători.

Broccoli conţine sulforaphane, o substanţă care are rolul de a distruge bacteriile responsabile de apariţia celor mai multe cazuri de ulcer sau alte boli gastrice.

„Mugurii de broccoli conţin o cantitate mai mare de sulforaphane decât cei adulţi“, a menţionat Fahey.

Oamenii de ştiinţă au studiat cazurile a 80 de pacienţi infectaţi cu bacteria Helicobacter pylori, care afectează mucoasa stomacului şi a duodenului.

În urma studiului, persoanele dintr-un prim grup, care au consumat zilnic 70 de grame de muguri de broccoli timp de două luni, s-au arătat mai protejate împotriva gastritei, a ulcerului şi a cancerului la stomac faţă de persoanele din alt grup, care au consumat alimente care nu conţineau o cantitate mare de sulforaphane. Pacienţii care au mâncat muguri de broccoli au prezentat o scădere semnificativă a bacteriei.

Cancerul la stomac este a doua cauză a deceselor cauzate de cancere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS