9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Mamele copleşite de sentimente negative
îşi hrănesc copiii cu mâncare nesănătoasă

 

Un studiu dat publicităţii de Institutul Norvegian pentru Sănătate arată faptul că mamele care sunt tulburate de gânduri şi sentimente negative sunt mai predispuse să cedeze impulsului de a-şi hrăni copiii cu alimente nesănătoase. Cercetătorii norvegieni au descoperit că mamele care sunt instabile emoţional, furioase, triste, cărora le lipseşte încrederea în sine şi au în general o viziune negativă asupra vieţii, au mai multe „şanse“ de a le da copiilor să mănânce exagerat de multe dulciuri şi preparate grase. În cadrul studiului intitulat „Mama şi copilul“, oamenii de ştiinţă au analizat comportamentul a 27.763 de mame, cărora li s-au prezentat 36 de tipuri de alimente şi băuturi şi au fost rugate să precizeze cât de des şi ce cantitate din fiecare oferă copiilor de 18 luni. Aceasta este vârsta la care micuţii învaţă să aleagă dulciurile sau mâncărurile grase, în defavoarea alimentelor sănătoase. Potrivit psihologului Eivind Ystrom, trăsăturile de caracter specifice tinerelor mame se încadrează în categoria numită „afectivitate negativă“, fiind practic sentimente negative. De obicei, persoanele care se confruntă cu aşa ceva au o rezistenţă scăzută la stres, renunţă mai uşor în faţa obstacolelor şi de multe ori au probleme în a-şi controla copiii. „Mamele încearcă să compenseze aceste sentimente fie obligând copilul să mănânce numai mâncare sănătoasă, fie căzând în extrema cealaltă şi satisfăcându-i micuţului orice dorinţă culinară“, a explicat Eivind Ystrom.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS