10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Afumăturile care trebuie desărate (slănina, costiţa) se pun într-o cratiţă cu apă rece, la foc mic. Sarea se elimină, iar carnea rămâne moale.
– Ceapa pentru tocătura de sarmale se împarte în două: jumătate se căleşte împreună cu orezul, iar cealaltă jumătate se pune crudă.
– Sarmalele ies mai pufoase dacă în apa adăugată la fiert se pun 2 linguri de smântână.
– Legumele proaspete îşi păstrează mai bine culoarea şi aroma dacă sunt puse la fiert când apa dă în clocote mari, fierberea se face la foc iute, oala rămâne descoperită, iar legumele sunt lăsate să se răcească în apa în care au fiert.
– Sarmalele fără carne îşi datorează savoarea adăugării mărarului conservat cu sare.
– Cojile proaspete de banane, tăiate bucăţi şi îngropate în pământ, reprezintă un îngrăşământ ideal pentru florile din grădină.
– Nu se pun albuşuri în aluatul de cozonac fiindcă îl întăresc.
– Maioneza nu se mai taie dacă ouăle se freacă, încă de la început, cu câteva picături de zeamă de lămâie amestecate cu oţet fierbinte.
– Uleiul folosit la gătit îşi pierde mirosul şi poate fi refolosit dacă după prima întrebuinţare se căleşte în el o lămâie tăiată în două.
– Legumele congelate (morcovi, cartofi, varză, spanac) îşi redobândesc prospeţimea după o baie bună în apă sărată.
– Salata veştejită îşi revine dacă e înmuiată mai întâi în apă călduţă, apoi în apă rece.
– Uleiul folosit la prăjit se curăţă perfect dacă e trecut printr-un filtru de cafea.
– Heringii şi alte specii de peşti se desărează lăsându-i o jumătate de oră în lapte proaspăt.
– Sosurile sărate în exces se pot desăra aşezând peste cratiţa respectivă o pânză presărată cu făină.
– Sosul alb devine mai uşor dacă, înainte de a-l servi, încorporaţi în el un albuş bătut spumă.
– Laptele fiert nu mai dă peste oală dacă, înainte de a-l fierbe, puneţi pe fundul vasului o farfurioară aşezată cu gura în jos.
– Brânzeturile puternic mirositoare se păstrează într-un vas închis ermetic, în care s-a pus un cub de zahăr.
– Lămâia din care se folosesc doar câteva picături de suc nu trebuie tăiată în două, fiindcă îşi pierde aroma şi vitaminele; faceţi-i o gaură într-un capăt, cu o andrea, şi stoarceţi-o.
– Lămâia uşor veştejită îşi revine dacă o înmuiaţi în apă cu oţet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS