14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Ruladă cu spanac

Ingrediente:
Pentru aluat: 150 ml ulei, 100 g făină, 500 ml lapte, 4 ouă (albuşurile bătute spumă), 1/2 linguriţă sare, piper.
Pentru umplutură: 500 g spanac mărunţit, 400 g telemea rasă de oaie, 2 legături mari de mărar, 3 cepe mari, 2 linguri de ulei.
Mod de preparare: Întâi se pregăteşte umplutura, călind ceapa, apoi se adaugă spanacul, brânza rasă şi mărarul tocat. Se amestecă pe foc 2-3 minute, după care se lasă să se răcească. Pentru aluat se încing 150 ml ulei, se adaugă făina, amestecând încontinuu, ca pentru sosul bechamel, după care se stinge cu laptele cald, pus în mai multe tranşe şi amestecând până se omogenizează.
După ce s-a răcit amestecul, se adaugă cele 4 gălbenuşuri, sare, piper, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se pune în tavă hârtie de copt şi se întinde aluatul. Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se coace 30 de minute, din care primele 10 la foc mare, apoi la foc mediu spre mic. Nu se deschide uşa cuptorului 20 de minute. După ce s-a copt, se scoate aluatul fierbinte cu hârtie cu tot, se unge cu umplutura şi se rulează cu ajutorul hârtiei pe care s-a copt. Rulada, odată umplută, trebuie să stea acoperită ca să nu se usuce. Se poate reîncălzi în cuptorul cu microunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS