9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChristopher Guy - spectacolul unui mobilier grandios

Christopher Guy – spectacolul unui mobilier grandios

Christopher Guy reprezintă emblema luxului şi a rafinamentului, a spectacolului amenajărilor interioare din întreaga lume. Mobilierul contemporan reevaluează farmecul inegalabil al stilurilor clasice în parametri moderni, fiind alegerea ideală pentru marile magazine, cazinouri celebre, hoteluri, reşedinţe exclusiviste sau protagonistul scenografiei unor pelicule precum „The Devil Wears Prada“, „Ocean’s 13“ şi „007-Casino Royal“.

Diversitatea designului şi infinitele surse de inspiraţie materializează creaţii extraordinare în domeniul amenajărilor interioare. Mobilierul denotă personalitate în universul magic al creatorului de frumos, devine un act de cultură ce conectează oameni, idei, locuri.
În cadrul brandului Christopher Guy, fiecare piesă revitalizează un mit, spune o poveste, creează o atmosferă, întotdeauna unică, exclusivă, spectaculoasă.
Ceea ce îl detaşează de alte nume din industria sa sunt individualitatea fiecărui obiect, remarcabila capacitate de a se sustrage trecerii timpului, modernitatea liniilor clasice reinterpretate, armonia formelor, a paletei cromatice, a decorului. Cheia succesului stă în calitatea şi în rafinamentul detaliilor atent studiate şi executate cu migală, de la an la an surprinzând printr-o viziune de o eleganţă desăvârşită.
Brandul a fost gândit şi creat de designerul Christopher Guy Harrison, dar rădăcinile sale se regăsesc într-un nume cu prestigiu internaţional, Harrison&Gil, ce are ca punct de pornire producţia de rame pentru oglinzi de lux.
Colecţiile actuale sunt sculptate şi finisate manual în atelierul firmei. Aici, combinaţiile de mahon cu alte esenţe preţioase de lemn sunt îmbrăcate în ţesături scumpe, dând fiecărei piese o strălucire particulară.

Mobilă cu tradiţie

Showroom-urile din SUA, Europa, Asia şi Orientul Mijlociu oferă posibilitatea unui public atent selecţionat de a achiziţiona produse de excepţie, ce dau adevărata măsură a luxului. Pentru 2009, Christopher Guy propune întoarcerea la valorile tradiţionale şi la liniile curbe, lemn sculptat cu migală asemenea unei delicate bijuterii, piese bazate pe originalitate, unicitate şi durabilitate în timp.      
Mobilierul Christopher Guy denotă o frumuseţe aparte, care depăşeşte barierele timpului, nu se limitează la caracteristicile unui stil anume, ci mai degrabă abordează anumite linii ca punct de plecare pentru a reformula un curent nou. Stilul Art Nouveau este uşor de recunoscut prin liniile sale curbe, delicate, suave, precum un balet al formelor în zbor. Se resimte o graţie ce aduce la viaţă fiecare piesă de mobilier, dându-i suflu şi energie.
Alt filon artistic este roccoco-ul, de la care a ales doar elementele ce puteau fi folosite la partea de decor, dar viziunea de ansamblu este armonioasă, elegantă, adresându-se cu precădere unui public de elită, fin cunoscător şi, totodată, cel care putea aprecia adevărata valoare a obiectului în sine.

Lux şi bun-gust

Un element particular al designului semnat Christopher Guy este destinat să intre în limbajul de specialitate; este vorba despre forma în „X“ a picioarelor de scaun sau Cris-X. Aceasta a fost iniţiată de Christopher Guy Harrison, oferind o variantă viabilă de confort şi stabilitate scaunului cu patru picioare, iar partea superioară se ascute spre vârf; un obiect uşor, având perenele valenţe estetice ale simplităţii.
Acest model este realizat dintr-o singură bucată de lemn, dar inovaţia se extinde la o gamă largă de produse. Astfel, spătarul scaunului din dining devine un element decorativ în sine, iar piesele mari de mobilier cu linii curbe realizează un întreg spectacol scenografic.
Canapelele reiau modelele tradiţionale, ce au făcut istorie, într-o viziune artistică modernă, tapiţeriile fiind veritabile opere de artă, odihnă şi relaxare de cinci stele.
Colecţia de rame pentru oglinzi semnată Christopher Guy încununează fiecare colecţie prin trimiterile filozofice, prin extraordinarul dialog pe care îl stabileşte cu privitorul. Cleopatra sau Elena din Troia, o frumuseţe atemporală sau materie reflectată în sticla rece, cele 1.800 de modele în peste 100.000 de combinaţii posibile oferă o alternativă chiar şi celui mai pretenţios client.
De la interioarele luxoase ale celebrelor cazinouri din Las Vegas sau Macao, până la hoteluri precum Marriot sau Mayfair din Londra, San Clemente Palace de la Veneţia, Ritz-Carlton, Sandy Lane Barbados, Hyatt, reşedinţe impresionante de pe Riviera Franceză şi până la faimoşii din Beverly Hills, mobilierul Christopher Guy îşi spune cuvântul în materie de stil, nobleţe şi rafinament. 

Material preluat din revista Căminul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS