9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHenna, un produs natural

Henna, un produs natural

Vreţi să aveţi un păr strălucitor, suplu, ce radiază sănătate şi vigoare? Un produs natural de înfrumuseţare a podoabei capilare folosit încă de pe vremea Cleopatrei îl reprezintă henna.

Folosită încă din antichitate de femeile orientale, henna este un produs cosmetic natural care se aplică pe păr pentru a-l fortifica, proteja şi, nu în ultimul rând, pentru a-l vopsi. Acţiunea sa în profunzime oferă strălucire şi vitalitate podoabei capilare.
Henna este o plantă cu multiple beneficii. Frunzele sale au proprietăţi de vopsire, dar şi cosmetice şi terapeutice, iar rădăcinile se folosesc în medicină. Florile degajă un parfum suav şi complex, folosit în cosmetică. Toate aceste calităţi ale hennei sunt cunoscute încă din antichitate, când femeile orientale o foloseau pentru a-şi vopsi atât părul, cât şi degetele de la mâini şi de la picioare. Bărbaţii egipteni utilizau şi ei această plantă, dar pentru a colora coamele cailor sau pentru a-şi vopsi bărbile. În Orientul Mijlociu, în Africa de Nord sau în India, vopsirea părului, a unghiilor, a palmelor sau a tălpilor reprezintă o tradiţie veche de mii de ani, ce vorbeşte despre eterna dorinţă de a fi frumoase a femeilor. Locuitoarele acestor părţi ale globului credeau cu tărie în proprietăţile vindecătoare şi regeneratoare ale plantei, întrebuinţând fructul hennei pentru a provoca menstruaţia. De asemenea, planta mai era considerată un leac eficient împotriva leprei, a variolei şi a icterului. Pentru a avea o piele mătăsoasă şi catifelată, egiptenii pregăteau din florile plantei un ulei parfumat cu care îşi ungeau trupul.

Balsam pentru păr

Henna este un balsam natural, folosit în special pentru îngrijirea şi vopsirea părului. Se aplică pe fire, acoperindu-le cu un strat protector. Părul fin câştigă volum atunci când este îngrijit cu acest produs. Cel obosit şi casant îşi recapătă tonusul şi frumuseţea, deoarece henna are proprietatea de a întări rădăcinile.
Din această plantă se produc vopsea (nuanţe de blond, roşcat, şaten şi negru) şi tratamente pentru îngrijirea părului (henna neutră şi henna cu chinină). Henna neutră nu colorează părul, având doar un puternic efect de regenerare. De asemenea, dă volum şi strălucire părului fin şi tern. Henna cu chinină este alt tratament regenerator, care hidratează părul uscat cu vârfurile despicate. Toate aceste produse au un efect benefic asupra podoabei capilare. Întăresc firul de păr, îi dau supleţe şi strălucire şi sunt un reglator natural al protecţiei de sebum.

Folosire simplă

Henna este comercializată cel mai des sub formă de pudră, care se dizolvă pur şi simplu cu apă caldă. Amestecul se prezintă sub forma unei paste groase, la care puteţi adăuga puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Înainte de aplicarea produsului pe un păr sensibilizat de un tratament chimic, este recomandat să aşteptaţi patru săptămâni şi să respectaţi timpul de acţionare. Henna nu acoperă firele albe. Aplicarea produsului se face obligatoriu cu mănuşi. Trebuie vopsită fiecare şuviţă în parte, pentru o mai bună repartizare a vopselei. Puteţi sta cu henna pe păr între 20 de minute şi două ore, în funcţie de intensitatea pe care doriţi să o daţi culorii. Spălarea cu apă călduţă trebuie făcută minuţios, pentru îndepărtarea tuturor particulelor de vopsea. După ce se clăteşte foarte bine, părul trebuie spălat cu un şampon fin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS