9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVinuri de colecţie la Monte Carlo

Vinuri de colecţie la Monte Carlo

România se numără printre invitaţii speciali ai Festivalului Vinului de la Monte Carlo, care va avea loc în perioada 7-9 martie 2009, în Principatul Monaco.

În perioada 7-9 martie 2009, Principatul Monaco va găzdui cea de-a doua ediţie a Festivalului Vinului de la Monte Carlo, un eveniment oenologic şi gastronomic de înaltă ţinută, al cărui obiectiv este prezentarea unor produse de calitate, inclusiv vinuri de colecţie. Festivalul este o ocazie perfectă pentru producătorii de vin şi gastronomi, distribuitorii internaţionali şi profesioniştii universului oenologic, în general, de a încheia afaceri profitabile şi de a-i cunoaşte pe cei mai mari specialişti în domeniu. La acest eveniment, care se va desfăşura sub înaltul patronaj al prinţului Albert al II-lea de Monaco, vor fi prezente numeroase personalităţi din partea Guvernului, Consiliului Naţional, Corpului Diplomatic şi Consular din Monaco, precum şi alte personalităţi politice şi administrative din principalele oraşe ale Departamentului Provence-Alpes-Côte d’Azur. Vor participa numeroşi antreprenori şi sponsori internaţionali, mass-media şi asociaţii profesionale. La festival şi-au anunţat deja prezenţa producători din România, Franţa, Italia, Spania şi Portugalia. Fiecare dintre aceştia va propune o călătorie de vis în lumea aromelor şi a tradiţiilor din zonele natale, prin intermediul seminariilor de degustare şi a celorlalte evenimente organizate în cadrul festivalului.

La un pahar de vin

Un pahar de vin are multe de povestit. În spatele unei simple picături se ascunde o realitate productivă, alegerea celui mai bun soi de viţă-de-vie, modul de depozitare, dar şi identitatea teritorială, pasiunea şi istoria. Nu sunt de neglijat nici parfumurile, aromele sau culorile. Toate la un loc formează o lume prezentată cu pasiune de Monte Carlo Wine Festival, ajuns la cea de-a doua ediţie. Evenimentul a trezit interesul celor mai cunoscuţi producători, distribuitori internaţionali şi profesionişti din domeniu, care pe parcursul festivalului au ocazia să îşi mediatizeze produsele. Popularitatea de care se bucură acest eveniment printre specialiştii în domeniu este demonstrată de cifrele furnizate de organizatori: 60 de producători, 300 de vinuri selecţionate, unele dintre acestea de mare valoare, 2.500 de sticle de savurat, cocteilul de inaugurare cu 350 de profesionişti din domeniul oenologic şi gastronomic.
Programul festivalului prevede numeroase puncte de interes, de la degustări la evenimente culturale menite să înfăţişeze semnificaţia şi importanţa vinului, nu doar pentru istoria civilizaţiei occidentale, ci, mai ales, pentru prezent şi viitor.
Printre cele mai interesante expoziţii se anunţă „Leonardo e il Divino Licore dell’Uva“ (Leonardo şi Licoarea divină din struguri), unde vizitatorii pot admira manuscrise şi documente ale marelui artist, care conţin referiri explicite la vin. În program sunt anunţate diferite conferinţe şi dezbateri, precum „Vinul şi sănătatea“, unde se va vorbi despre proprietăţile terapeutice şi efectele benefice ale vinului asupra sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS