9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCreme ideale pentru tenul dumneavoastră

Creme ideale pentru tenul dumneavoastră

Fiecare doamnă şi domnişoară foloseşte cel puţin o cremă de faţă, numai că alegerea ei trebuie făcută cu grijă, nicidecum la întâmplare.

Începând de la pubertate, tenul suferă anumite modificări. „Totul depinde de zestrea genetică pe care o are fiecare dintre noi, dar şi de felul cum ne îngrijim. De asemenea, este important ca, după 20 de ani, doamnele şi domnişoarele să consulte un specialist, care va pune un diagnostic corect, după care se poate începe o îngrijire care să asigure o piele sănătoasă şi frumoasă pentru toată viaţa“, a precizat cosmeticiana Dorina Heimann.
Şi după ce vizita la specialist a fost făcută, puteţi trece la pasul următor: învăţaţi să vă demachiaţi corect, căci „fără acest procedeu bine efectuat nu se pot obţine rezultate bune, indiferent de cât de scumpă şi de bună e crema care urmează să fie aplicată“, a mai precizat cosmeticiana.
Înainte de a aplica o cremă specifică tenului dumneavoastră trebuie să vă umeziţi mâinile, să puneţi apoi lapte demachiant şi să vă masaţi uşor faţa. Cu un burete cosmetic înmuiat în apă vă puteţi îndepărta impurităţile adunate de-a lungul zilei, dar şi machiajul aplicat, urmând ca apoi tenul să se bucure de efectele loţiunii tonice.

Vitamine esenţiale

Cremele pe care le folosiţi după ce aţi aplicat loţiunea tonică trebuie alese cu atenţie. „Doamnele trebuie să ştie că şi un ten gras poate fi deshidratat, ceea ce poate genera complicaţii de genul comedoamelor sau forme severe de acnee. În cazul acestui tip de ten sunt recomandate cremele pe bază de vitamina A, C, E şi antioxidanţi. Nu trebuie să uitaţi nici de factorii de protecţie, indiferent de anotimp. Radiaţiile pătrund chiar şi atunci când soarele nu este pe cer. În plus, aceşti factori de protecţie apără tenul de tot ce este nociv în atmosferă“, a precizat Laura Zamfir, cosmeticiană. Pe de altă parte, şi tenul uscat are nevoie de o cremă, cu acelaşi complex de vitamine şi antioxidanţi. „De asemenea, în cazul unui astfel de ten, uscat, deshidratat, se poate aplica un procedeu ce constă în peelinguri uşoare, bineînţeles, la recomandarea specialistului. Şi pentru că tenul va avea nevoie de hidratare, hrănire, tonifiere, doamnele şi domnişoarele trebuie să apeleze la cremele care conţin vitamina A, C, E şi antioxidanţi“, a precizat Dorina Heimann. Dacă vă număraţi printre reprezentantele sexului frumos care se confruntă cu urmele inestetice ale acneei, arsurilor sau ale unor accidente neplăcute, trebuie să ştiţi că sfatul specialistului este deosebit de important şi cu atât mai bun cu cât clientul vine mai repede în cabinet şi nu încearcă să rezolve singur problema.
„Se vor folosi tratamente pe bază de săruri de aha (săruri ale acizilor: acid salicilic, glicolic, lactic). Important este ca aceste peelinguri cu săruri de aha să nu fie în concentraţii foarte mari, pentru a nu distruge epiderma. Doctorul Des Fernandes, cel care a introdus vitamina A în doze eficiente mai mari şi a impus o gamă de produse dermato-cosmetice cu rezultate uimitoare la nivel mondial, Environ, sugerează ca ele să nu se aplice pe piele în concentraţie mai mare de 20 la sută. Sugestia sa este cât se poate de justificată, căci epiderma ne protejează de tot ceea ce este nociv, deci în nici un caz nu ar trebui să o distrugem, ci să o facem penetrabilă“, a conchis cosmeticiana Laura Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS