14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Copiii, mai deştepţi dacă mănâncă
peşte, pâine şi cereale

 

Dacă nu ştiţi ce să mai faceţi pentru ca odraslele dumneavoastră să devină mai inteligente, atunci obişnuiţi-vă copiii să mănânce peşte o dată pe săptămână şi pâine şi cereale de patru ori pe zi. Un studiu efectuat de cercetători din cadrul Universităţii Otago îi îndeamnă pe părinţi să înveţe cu ce anume să-şi hrănească micuţii pentru ca aceştia să devină mai deştepţi. Rezultatele studiului sugerează că există categorii de alimente care sporesc gradul de inteligenţă al copiilor, dar există şi unele care afectează IQ-ul micuţilor. De exemplu, consumul de margarină a fost asociat cu un nivel mai scăzut al coeficientului de inteligenţă, fiind unul dintre principalii „duşmani“ ai deşteptăciunii. Ipoteza emisă de doctorul Reremoana Theodore susţine că mult mai expuşi riscului de a-şi pierde din inteligenţă sunt copiii ce provin din familii cu o situaţie materială precară, întrucât margarina, fiind mai ieftină, este mai des pusă pe masă şi consumată. În urma studiilor efectuate, doctoriţa a descoperit faptul că micuţii care mănâncă margarină în mod obişnuit au înregistrat rezultate „semnificativ mai slabe“ la testele de inteligenţă. Explicaţia ar fi că acizii graşi din margarină sunt „vinovaţi“ pentru scăderea coeficientului de inteligenţă.

Nutriţionistul Richard Swinbourne este însă de părere că descoperirile colegei sale trebuie analizate ca elemente ale unui „tablou“ mai larg. „Poţi să-i dai unui copil margarină dacă îi place, dar, dacă obişnuieşte să mănânce de dimineaţă, dacă mai mănâncă şi un fruct, două pe zi şi este activ, atunci cu siguranţă va avea rezultate mai bune decât alt copil care nu mănâncă margarină, dar care nu face nimic altceva ca să-şi ajute intelectul“, a explicat Swinbourne. Nutriţionistul a anunţat că peştele şi pâinea sunt benefice pentru menţinerea şi sporirea gradului de inteligenţă a copiilor, dar a ţinut să precizeze că micul dejun este, într-adevăr, cea mai importantă masă a zilei. Alt nutriţionist, Jacquie Dale, susţine afirmaţia colegului său, spunând că micuţii nu au nevoie de margarină, unt sau alte feluri de creme pentru sandvişuri, care ar trebui înlocuite cu unt de arahide, humus, cremă de brânză, caşcaval sau sos Chutney.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS