7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Atenţie la presupusele alergii la mâncare!

Jumătate din ceea ce pacienţii consideră ca fiind alergii la mâncare nu reprezintă, de fapt, alergii. Acesta este rezultatul unui nou studiu efectuat de cercetătorii germani pe un eşantion de 419 persoane. În urma unor teste cuprinzătoare la care subiecţii au fost supuşi, medicul alergolog Cornelia S. Seitz din cadrul Universităţii Wurzburg a confirmat alergii la mâncare doar în cazul a 214 pacienţi. S-a concluzionat că, în general, aceste alergii la diverse alimente sunt mai mult bănuite decât confirmate. Din acest motiv, calitatea vieţii pacientului este afectată, întrucât acesta este nervos şi stresat de ideea de a evita anumite ingrediente sau feluri de mâncare.

Pe de altă parte, există cazuri în care alergiile la diverse alimente nu sunt conştientizate sau nu sunt luate în serios, iar aceste situaţii sunt cu atât mai periculoase cu cât pot fi fatale. În aceste cazuri trebuie luată în considerare şi posibilitatea existenţei unei afecţiuni precum intoleranţă, boală gastrointestinală sau o reacţie psihovegetativă.

Potrivit Corneliei S. Seitz, numai o investigaţie alergologică intensivă poate confirma sau infirma existenţa unei alergii la mâncare sau la un anumit ingredient.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS