11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn guru al publicităţii îşi dezvăluie universul locuinţei

Un guru al publicităţii îşi dezvăluie universul locuinţei


Apartamentul gurului publicităţii Cindy Gallop are aerul unui club de altădată din New York. Acesta a fost transformat într-un vast spaţiu deschis, în care Cindy poate să se plimbe nestingherită cu bicicleta ei Gucci.

Apartamentul lui Cindy Gallop este locul unde atât proprietara, cât şi prietenii ei se simt în largul lor, unde îşi încarcă bateriile. Poate pentru că tapetul negru lucios şi covorul negru mat, ce juxtapune culoarea nuanţelor, ramele pictate în ulei şi animalele împăiate, ne amintesc de perioade zbuciumate. Spaţiul lui Cindy, cât şi obiectele din el sunt de o originalitate neagră! Nu ne mai miră faptul că petrecerile ei de la începutul lunii februarie au intrat deja în legenda Manhattan-ului sau că P. Diddy a filmat unul dintre cele mai avangardiste videoclipuri rap în acest loc.

În lumea lui Cindy, deşi spaţial este vastă, fiecare centimetru este folosit ca o panoplie în care este expusă viaţa sa. „Ceea ce vedeţi aici este rezultatul a 25 de ani de călătorii şi de colecţionat obiecte rare“, spune Cindy. „Am avut foarte multe în vechiul apartament închiriat în New York, cât şi în cel din Londra, pe care l-am vândut pentru a-mi cumpăra locul acesta. Ambele erau ticsite de obiecte de artă şi antichităţi – deci ceea ce este aici reprezintă o consolidare!“, adaugă ea.

Când a găsit spaţiul, acesta era o ruină. „Prima senzaţie a fost că nu pot face nimic, apoi m-am gândit cum altfel mi-aş putea permite 1.500 mp de locuit în mijlocul cartierului Chelsea“, spune Cindy. „Ştefan Boublil, de la compania de decorări interioare The Apt, şi soţia sa, Gina, au luat spaţiul de la etajele şapte şi opt şi şi-au construit casa lor de vis. I-am întâlnit, mi-au plăcut ca oameni şi i-am angajat să-mi aranjeze apartamentul!“, a continuat ea.

Cei doi au intervievat-o pe Cindy cu privire la stilul ei de viaţă şi i-au creat apoi un spaţiu pentru petreceri, care se poate transforma oricând într-un birou al femeii dinamice din lumea publicităţii.

La început, Cindy a fost speriată de mărimea „pânzei albe“ ce trebuia acoperită: „M-am întâlnit cu Ştefan şi designerul lor principal, David, şi le-am spus că nu le pot face un brief. Ştefan mi-a explicat că, spre deosebire de apartamentele închiriate, când îţi adaptezi viaţa unui spaţiu, ei îmi vor crea un loc care se va adapta stilului meu de viaţă, aşa că le-am povestit cum îmi petrec eu timpul“.

 

„Apartamentul negru“ – căminul spiritual perfect al lui Cindy

 

Conceptul pe care l-au abordat cei de la The Apt pentru ceea ce ei au numit „Apartamentul negru“ a venit într-o noapte de muncă. „Eram în The Glamour Bar şi mi-am zis: «Mi-ar plăcea să locuiesc într-un loc ca acesta». L-am sunat pe designer şi i-am zis că atunci când vine noaptea aş vrea să mă simt ca într-un bar din Shanghai. Prima lor sugestie, aceea de a picta totul în negru, m-a îngrozit, însă au spus ca apartamentul este destul de mare ca să suporte o asemenea culoare. Un negru lucios ar reflecta lumina şi ar face ca toată arta şi lucrurile mele să iasă în evidenţă, ceea ce se şi întâmplă. Cei care vin în vizită nu realizează că totul este negru decât atunci când le spun“, declară amuzată Cindy.

Apartamentul său poate fi cu uşurinţă una dintre cele mai şic galerii independente de artă din oraş dacă şi-ar deschide uşile pentru public: sculpturile pop ale lui Peter Gronquist (incluzând Drujba Gucci, Channel AK 47, pistolul de vânătoare de raţe Nintendo şi un crocodil împăiat Gucci), picturi de Paul Richard şi David Piddik, antichităţi originale şi, desigur, pantofii… Aceştia sunt punctul forte al «Apartamentului negru». Stau pe rafturi ce se întind de-a lungul pereţilor, iluminaţi precum obiectele de muzeu. „Mereu mi-am prezentat pantofii, oriunde am stat“, spune Cindy. „Am început pe vremea când eram studentă la Oxford, cu o pereche de pantofi cu tocuri cui, roşii, Bally, pe care i-am cumpărat şi i-am ţinut expuşi timp de o săptămână înainte să-i port. Mare parte din pantofii expuşi acum sunt din perioada în care eram fan Tom Ford, pe când el lucra pentru Gucci şi YVS. Garderoba mea cuprinde în mare măsură aceste două mărci. Am peste 200 de perechi de pantofi!“, continuă ea. Are vreo pereche favorită? „Oh, nu! Nu aş putea alege doar o pereche! Îi iubesc pe toţi!“. Deşi tatăl ei era englez şi mama sa chinezoaică, ea a fost crescută în Brunei. Cindy consideră New York-ul ca fiind căminul ei spiritual, făcând parte fără dubii din perioada post-„Sex and the City“, asemenea „Apartamentului negru“. „Îmi place la nebunie canapeaua pe care am acoperit-o cu o imitaţie de blană de şinşila“, spune Cindy. „Îţi oferă o experienţă tactilă incredibilă şi este minunat să te tăvăleşti în ea, goală“.

Luana Ibacka

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII