15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Miel cu broccoli

Ingrediente: carne de miel, două mănunchiuri de broccoli, 4 căţei de usturoi, un ardei iute, ulei de susan, sos de soia.

Mod de preparare:

Carnea de miel se taie felii subţiri, de aproximativ 2-3 milimetri grosime. Broccoli se desfac şi se taie pe lungime. La fel se procedează cu usturoiul şi ardeiul. Se încinge o tigaie din teflon şi se pune carnea la rumenit. După ce este pătrunsă, adăugaţi usturoiul şi ardeiul. Când este bine rumenită, carnea se scoate şi peste usturoi şi ardei se pune puţin ulei şi broccoli. Aceştia se prăjesc la foc mare, cu puţin sos de soia diluat cu puţină apă, aproximativ 5 minute, până devin sticloşi. Când broccoli sunt aproape gata, carnea de miel se pune înapoi în tigaie, să se pătrundă aromele, după care se serveşte caldă.

 

Cornuri cu ciocolată

Ingrediente: 500 g făină, 50 g unt, 25 g drojdie proaspătă, 150 g lapte, 150 g zahăr, 2 ouă, nuttela pentru umplut.

Mod de preparare: Se încălzeşte puţin lapte, se ia de pe foc când e călduţ şi se dizolvă în el drojdia. Se amestecă făina cu zahărul şi cu untul ţinut la temperatura camerei, tăiat bucăţele. Se pun şi ouăle întregi şi se frământă cât să se amestece bine ingredientele. Se adaugă treptat restul de lapte şi se amestecă până la omogenizare. În cazul în care compoziţia e puţin lipicioasă, se frământă cu mâna înfăinată. Trebuie să rezulte o bilă de aluat care nu se lipeşte. Se lasă aluatul la crescut aproximativ două ore, apoi se împarte în trei bile. Fiecare se întinde, se taie cu un cuţit, se umple şi se rulează de la bază spre vârf (dacă se umplu cu cremă, se pune mai mult la bază şi mai puţină spre vârf). Se aşază apoi într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt şi se lasă cornurile la crescut până îşi dublează volumul. Înainte de a le băga la cuptor, se ung cu un amestec realizat dintr-o lingură de lapte şi un gălbenuş. Se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS