9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Sfaturi utile în bucătărie

Mâncărurile şi prăjiturile bunicii au cucerit întotdeauna prin gustul desăvârşit. În încercarea de a da şi preparatelor noastre un gust asemănător, am încercat să mai aflăm câteva din tainele bucătăriei sale.

– Supele, sosurile şi mâncărurile de zarzavat au un gust mai bun dacă imediat ce le luăm de pe foc adăugăm în ele puţin unt.

– Merele pentru plăcintă se curăţă mai uşor dacă în prealabil sunt ţinute două minute în apă clocotită.

– Uleiul în care au fost prăjiţi cartofii se poate refolosi, fără să i se modifice culoarea şi gustul, dacă în vasul unde se păstrează se pune o coajă de ou.

– Castraveţii muraţi rezistă mai mult dacă în saramură se vor pune seminţe de muştar.

– Vinetele trebuie alese la cumpărare după mărime – mijlocie, şi culoare – mov foarte închis.

– Avocado trebuie cumpărat cu cinci zile înainte de folosire. Alegeţi legumele care cedează uşor la codiţă, când le apăsaţi. E semn că sunt coapte.

– Bananele se coc la temperatura camerei. Abia după aceea se pot pune la frigider. În contact cu aerul se înnegresc.

Ca să evitaţi schimbarea culorii, stropiţi-le cu suc de lămâie.

– Blatul de albuş reuşeşte numai dacă ouăle sunt separate foarte atent. Cea mai mică urmă de gălbenuş în albuş înmoaie blatul. În compoziţie puneţi doar zahăr praf cernut.

– Blatul de albuş trebuie copt la temperatură foarte scăzută. Când e gata, trebuie să se desprindă uşor din formă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS