19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Musaca de vară

Ingrediente: dovlecei, roşii, ardei graşi, ceapă, pătrunjel, mărar, sare, piper, opţional, usturoi, caşcaval.

Mod de preparare: Într-o tavă de teflon se pune un strat de felii de roşii, apoi unul de ceapă, unul de dovlecei tăiaţi pe lung, apoi ardei graşi tăiaţi pe jumătate şi, la sfârşit, alt strat de roşii. Peste toate se adaugă o lingură de ulei, sare, piper şi se dă la cuptor, la 200 de grade Celsius, vreo 20-25 de minute. Când este gata, se presară deasupra verdeaţă tocată mărunt şi se rade caşcaval din belşug, după care se mai dă zece minute la cuptor. Musacaua de vară se poate servi cu piept de pui la grătar.

 

Prăjitură cu ciocolată

Ingrediente pentru blat: 3 ouă, 130 g zahăr, 90 ml lichior de ciocolată, 40 ml cafea tare, 130 ml ulei de floarea-soarelui, 70 g făină, 70 g nucă măcinată, 2 linguriţe praf de copt.

Pentru însiropat: 75 ml cafea tare, 50 ml lichior de ciocolată.

Pentru sos: 100 g ciocolată de menaj sau cu lapte, 100 g unt, 100 g zahăr, 3 linguri de lapte.

Mod de preparare: Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi uleiul, cafeaua şi lichiorul şi amestecaţi bine. Bateţi spumă albuşurile şi adăugaţi pe rând crema de gălbenuşuri, nuca, făina şi praful de copt. Omogenizaţi. Turnaţi compoziţia într-o tavă şi daţi-o timp de 40-45 de minute la cuptor, la 175 de grade Celsius.

Blatul se însiropează imediat după ce se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Între timp, pregătiţi un sos de ciocolată (ciocolata, untul, zahărul şi cele trei linguri de lapte se topesc pe bain-marie până se omogenizează şi se îngroaşă puţin). Când este gata se toarnă peste prăjitură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS