19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Paste gratinate cu rulouri din dovlecei

Ingrediente: 800 g dovlecei, 250 g prosciutto cotto, 150 g caşcaval, 125 mozzarella, 500 ml lapte, 350 g paste, 3-4 căţei de usturoi, o ceapă, frunze de busuioc roşu, ulei de măsline.

Mod de preparare: Din şuncă se taie fâşii lunguieţe. Resturile de şuncă şi ceapa se călesc în puţin ulei de măsline. Între timp, se taie dovleceii în felii, pe lungime (numărul feliilor de dovlecei trebuie să corespundă cu cel al fâşiilor de şuncă). Resturile de dovlecei se toacă şi se adaugă la ceapa cu şuncă prăjită, se condimentează şi se mai lasă două minute la rumenit. La sfârşit se pune laptele. Când acesta dă primul clocot, se adaugă mozzarella tăiată cubuleţe şi o parte din usturoi. Se amestecă bine şi se ia de pe foc, presărând deasupra busuioc. Sosul rezultat se va păstra la cald. Se coc apoi feliile de dovlecei pe grătar. Între timp, se fierb pastele în apă cu sare. Restul de usturoi se pisează şi se amestecă apoi cu două linguri de ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă peste dovleceii copţi.

Se amestecă uşor feliile. Se pune câte o fâşie de şuncă pe o felie de dovlecei şi se rulează. Pastele fierte se pun într-un vas termorezistent, deasupra se toarnă sosul, se amestecă. Se aşază apoi rulourile, se presară caşcaval şi se mai dă pentru câteva minute la cuptor. Se serveşte cald.

 

Pricomigdale

Ingrediente: 2 albuşuri, 1/2 linguriţă zeamă de lămâie, un praf sare, 150 g zahăr pudră, 100 g nucă măcinată, 100 g ciocolată răzuită.

Mod de preparare: Albuşurile se bat cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se adaugă apoi zahărul pudră şi se bate până când compoziţia devine o spumă tare. Se pun apoi nuca şi ciocolata şi se amestecă încet, să nu se lase spuma. Cu ajutorul a două linguriţe se fac găluşte mici, care se aşază pe tavă. Se introduce tava, tapetată anterior, la cuptor şi se coc pricomigdalele aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 150 grade C.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS