24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA SĂPTĂMÂNII

REŢETA SĂPTĂMÂNII

Dovlecei umpluţi cu carne

Ingrediente: 1/2 kg carne de vită, pasăre sau peşte, 2 ouă, 6 dovlecei, 100 g orez, 1/2 kg roşii, mărar, sare, piper măcinat, smântână sau kefir.

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă, se taie bucăţi de 8-10 cm lungime, apoi se scobesc la mijloc pentru a face loc umpluturii. Se face un amestec din carne, ou, mărar, orez, sare şi piper după gust. Se umplu bucăţile de dovlecel cu amestecul de carne şi se pune deasupra o felie de roşie.

Se dau pe răzătoare roşii şi se pun într-o oală mai puţin înaltă. Se aşază dovleceii umpluţi. Roşiile rase trebuie să ajungă până la jumătatea înălţimii dovleceilor. Se fierbe la foc mic, aproximativ 40 de minute. Se mişcă din când în când oala ca să nu se lipească dovleceii.

Timp de preparare: o oră

Complexitate: redusă

Menţiuni: Se pot servi calzi sau reci, presăraţi cu mărar proaspăt tocat, cu smântână sau kefir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS