21.2 C
Craiova
luni, 16 iunie, 2025
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru prepararea sucurilor

Sfaturi pentru prepararea sucurilor

Dintre toate elixirele verii, fructele se află în această perioadă la apogeu, ca savoare şi forţă terapeutică. Sfaturile bunicii vă pot ajuta să preparaţi cele mai delicioase şi sănătoase licori.

– Nu cumpăraţi decât fructe proaspete pentru suc.

– Spălaţi-le bine înainte de a le prepara.

– Dacă faceţi sucul cu un aparat special, curăţaţi fructele (caise, grepfrut, piersică, portocale, kiwi). Puteţi să lăsaţi sâmburii mici (de exemplu, la grepfrut sau portocală), dar scoateţi-i căsuţa mărului atunci când preparaţi un suc care conţine acest fruct.

– Dacă faceţi un suc de legume sau zarzavat, de exemplu, de spanac sau salată verde, amestecaţi-l cu unul mai consistent, cum este cel de morcov.

– Nu preparaţi decât o cantitate mică, pentru că sucul de fructe oxidează imediat.

– Când preparaţi sucul de fructe, fiţi creativ, apelând la diverse combinaţii. Dar nu amestecaţi legumele şi fructele decât cu foarte mare atenţie, pentru că unele combinaţii pot fi supărătoare pentru stomac.

– Sucurile din fructe dulci se pot combina cu cele puţin acide (de mere, piersici, caise, pere, cireşe), dar nu cu cele acide (portocală, lămâie, grepfrut, căpşune, ananas) sau cu legume.

– Sucurile puţin acide se potrivesc cu cele dulci (de prune, struguri) şi cu cele din fructe acide.

– Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide şi zarzavat.

– Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume şi rădăcinoase, dar nu cu celelalte.

– Sucurile din rădăcinoase se potrivesc bine cu cele de zarzavat. Nu evitaţi să puneţi în sucul de legume şi pe cel al unor zarzavaturi, întrucât acestea conţin clorofilă, o substanţă care ajută organismul să producă hemoglobina, răspunzătoare pentru transportul oxigenului din sânge.

– Nu uitaţi: cât mai multe fructe şi legume înseamnă sănătate!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS