11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAgatha Ruiz, de la Prada la Craiova

Agatha Ruiz, de la Prada la Craiova

Designerii Agatha Ruiz de la Prada, Kim Bernardin, hair-stylistul italian Donato Guida, dar şi creatori români, precum Ştefan Muscă, Liliana Ţuroiu Udrea, au fost prezenţi pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, la cea de-a III-a ediţie a Festivalului de modă Miss Royal Models.

Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ devenise vineri seară neîncăpător. Cea de-a III-a ediţie a Festivalului de modă Miss Royal Models, care urma să-şi deschidă atunci porţile, anunţa nume sonore ale modei, aşa că asistenţa avea motive justificate. Ultimele noutăţi în materie de fashion, colecţii ale unor designeri de renume internaţional, precum Agatha Ruiz de la Prada sau Kim Bernardin se anunţau spectaculoase. După o oră de discuţii şi impresii, audienţa şi-a ocupat cu greu locurile în sală.

Seria colecţiilor a fost deschisă de prezentarea costumelor de baie şi a lenjeriei intime, purtând semnătura BLD by Exclusive. Craioveanca Lorena Trică, fiica fostului fotbalist al Universităţii Craiova, Ilie Balaci, a readus spiritul copilăresc prin prezentarea colecţiei baby doll în combinaţii inedite de mov cu verde şi albastru, însoţite de pete de culoare. Nu au lipsit nici demonstraţiile hair-stylistului italian Donato Guida, câteva manechine având curajul să-şi schimbe radical înfăţişarea. Colecţiile de modă au revenit pe scenă prin intermediul designerului debutant Dalia Poleac. După altă prezentare semnată Lorena Trică şi Loca Style, prima seară a festivalului s-a încheiat cu spectacolul oferit de creaţiile vestimentare ale lui Kim Bernardin, aceleaşi care cucereau audienţa la Săptămâna Modei de la Paris. Şi pentru că Festivalul de modă Miss Royal Models a împământenit tradiţia ca, pe lângă colecţiile unor renumiţi designeri să urce şi viitoare fotomodele în concursul de frumuseţe, şi la această ediţie 16 concurente din 14 oraşe ale ţării au încercat să convingă juriul că merită titlul de Miss Royal Models. Prezentarea ţinutei de zi, şi mai apoi, cea a costumelor de baie, după un beauty camp de o săptămână, a permis specialiştilor să decidă cele zece finaliste.

Uşor timid, cu un spectacol nu foarte grandios, cu o sală rămasă pe jumătate goală până la sfârşitul serii, Festivalul de modă Miss Royal Models îşi încheia spre miezul nopţii prima seară.

 

Spectacol de culoare

 

Cea de-a doua zi de festival i-a adus pe scenă pe Ştefan Muscă, într-un spectacol haute-couture, „fără bariere“, după cum mărturisea chiar creatorul, dar şi pe DyAndy, debutanta Alexandra Mocenco, Liliana Ţuroiu Udrea şi, nu în ultimul rând, pe Agatha Ruiz de la Prada. Distinsă de-a lungul carierei-început în 1981 cu numeroase premii, cunoscuta creatoare de modă, în premieră la Craiova, a venit cu o colecţie toamnă-iarnă 2008-2009, prezentată şi la Madrid şi Milano.

Combinaţiile de culori inedite, muzica, coafurile fotomodelelor au făcut din show-ul Agathei Ruiz de la Prada un spectacol al culorilor, aşa cum îi stă bine unui creator de talie mondială. Puţin mai răbdător decât în seara precedentă, răsfăţat şi de colecţii interesante, publicul a rămas să afle şi hotărârea juriului, care, rugat să se retragă să delibereze, lipsea din sală. Să fi fost, poate, de vină răspunsurile nu foarte inspirate ale concurentelor la titlul de Miss Royal Models care, după prezentarea rochiilor de seară, a trebuit să-şi demonstreze inteligenţa?

Dincolo de acest aspect, câştigătoarea avea să fie anunţată. Maria Hristache din Braşov a reuşit să convingă juriul că merită titlul Festivalului Miss Royal Models.

Cea de-a III-a ediţie s-a încheiat, lăsând în urmă colecţii de modă fabuloase şi promisiunea organizatorilor de a le oferi craiovenilor, în fiecare an, un festival cu prezenţe ale unor creatori de modă naţionali şi internaţionali de renume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS