13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTartă picantă cu ton

Tartă picantă cu ton

Ingrediente:

Aluat: 330 g făină, un plic de praf de copt, 40 g grăsime (poate să fie şi grăsime de pui), 80 g unt, un gălbenuş, 100 g spanac fiert, bine scurs, sare, piper.

Umplutură: ton din conservă, 100 g măsline verzi, o cutie de roşii pasate (circa 400 g), o legătură de pătrunjel, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, sare, piper, oregano.

Mod de preparare: Într-un castron se pun făina, praful de copt, sarea, piperul, grăsimea, untul şi gălbenuşul. Se adaugă spanacul făcut piure şi se amestecă până se obţine un aluat. Acesta se lasă să se odihnească două-trei ore.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Tonul se pune la scurs. Se pasează roşiile. Se călesc ceapa şi usturoiul şi se adaugă măslinele tăiate, roşiile, sarea, piperul, oregano şi se fierbe până se evaporă lichidul. Se lasă la răcit.

Se iau 3/4 din cantitate, se întinde o foaie de tartă, se pune în forma unsă, se înţeapă cu o furculiţă şi se coace aproximativ zece minute, în cuptorul preîncălzit la 210 grade. Se scoate tarta din cuptor şi se pune pe ea compoziţia răcită. Din restul de aluat se întinde o foaie care se pune deasupra tartei, apăsând uşor, să se aşeze bine. Se coace 30 de minute, la 200 de grade. Se pregăteşte o glazură incoloră pentru tort, fără zahăr, şi se ornează cu rondele de măsline. Pentru a ascunde tăieturile de îndreptare a foii se poate pregăti o pastă din sardele şi puţin unt, care se pune pe marginea tartei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII