10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Bătaie în liceu între părinţi

Părinţii a doi elevi de la Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida“ din Petroşani s-au luat la bătaie. Incidentul a avut loc în incinta unităţii de învăţământ în timpul desfăşurării orelor de curs. Totul a pornit de la eleva de serviciu, care nu l-a lăsat pe unul dintre elevii şcolii să iasă pe uşa din faţă a liceului. Situaţia a degenerat şi a fost nevoie de intervenţia unui agent de poliţie, care a ajuns la faţa locului, după ce a fost alertat prin 112. Poliţia a fost anunţată de conducerea şcolii, care asista la scandalul provocat în incinta unităţii de învăţământ.

„Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit că elevul A.C., de 17 ani, din Petroşani, a intenţionat să părăsească instituţia pe la intrarea principală, dar, întrucât eleva de serviciu nu i-a permis acest lucru, el a bruscat-o, după care a ieşit din şcoală. Eleva de serviciu l-a informat despre incident pe tatăl său, Mihai M., de 39 de ani, din Petroşani, care efectua lucrări în incinta şcolii. Tatăl elevei l-a bruscat şi criticat pe elev. A.C. şi-a chemat la şcoală părinţii, Vasile C., de 48 de ani, şi Iuliana C., de 42 de ani, ambii din Petroşani, care s-au certat şi l-au bruscat pe tatăl elevei“, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Elevul care a provocat scandalul şi părinţii copiilor au fost amendaţi, iar incidentul va fi discutată şi în consiliul profesoral.

Diana MITRACHE

Se extind serviciile de urgenţe prespitaliceşti

Serviciile de consultaţii de urgenţă la domiciliu vor fi extinse, începând cu mijlocul lunii aprilie, în oraşele Orşova şi Strehaia. Directoarea Autorităţii de Sănătate Publică Mehedinţi, Stela Firu, a declarat ieri că această măsură va fi luată în scopul îmbunătăţirii procesului de asistenţă medicală a populaţiei, dar şi al degrevării spitalelor de unele activităţi care se pot desfăşura în ambulatoriu. „Această iniţiativă se desfăşoară în condiţii de eficienţă în municipiul Drobeta Turnu Severin şi în localitatea rurală Cujmir. Serviciile vor fi asigurate de cadrele medicale ale Serviciului Public de Ambulanţă, care are în dotare autosalvări echipate cu toată aparatura necesară diagnosticării şi intervenţiilor medicale solicitate de bolnavi“, a declarat Stela Firu.

Infrastructura serviciilor de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar dispune de 6,83 milioane de lei pentru desfăşurarea, la standarde europene, a acestora.

Alin GHICIULESCU

Premieră medicală la Lupeni

Câţiva medici chirurgi de la Spitalul Municipal Lupeni şi Spitalul de Urgenţă Petroşani au realizat ieri, în premieră la cea dintâi unitate sanitară, o operaţie laparoscopică, pentru un caz de hernie. „Intervenţia a durat patru ore şi jumătate, iar după doar câteva ore, pacienta se putea mişca singură“, a declarat directoarea Spitalului Municipal Lupeni, Mariana Mateescu.

Pacienta a fost o femeie de 53 de ani, din Uricani, care suferea de hernie hiatală. Potrivit specialiştilor care au efectuat operaţia laparoscopică, avantajul acestui procedeu constă în faptul că se efectuează fără deschiderea peretelui abdominal şi astfel scurtează timpul de refacere postoperatorie a bolnavului, iar durata de internare scade de la aproximativ zece zile la două-trei zile.

Diana MITRACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS