10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţete populare chinezeşti pentru vindecarea gripei

Reţete populare chinezeşti pentru vindecarea gripei

Gripa uşoară vă dă bătăi de cap. Aţi vrea să scăpaţi cât mai repede de starea de moleşeală. Reţetele populare chinezeşti vă pot veni în ajutor. Seara, la culcare, încercaţi o frecţie cu ţuică sau palincă. Trebuie să vă ungeţi corpul cu ţuică, apoi cu o monedă ţinută în poziţie verticală răzuiţi zonele pe care aţi aplicat ţuica.

De preferat ar fi să acţionaţi pe piept şi sub braţe, până când pielea devine roşie. Bolnavul va avea o senzaţie de cald. Masajul cu ţuică poate fi făcut şi în partea de jos a urechii, la ceafă, la încheietura mâinilor, pe glezne, în spatele genunchiului, în mijlocul tălpilor. Acest tip de masaj poate fi făcut şi femeilor însărcinate, care nu au voie să ia medicamente pentru gripă. Specialiştii chinezi vă recomandă să beţi, după masaj, un pahar de apă caldă cu ghimbir şi zahăr nerafinat. După circa 15 minute, veţi transpira abundent, de aceea este indicat să staţi într-o cameră caldă, cu uşile şi geamurile închise, pentru a evita curentul.

 

Alte tratamente naturiste

 

Dacă aveţi dureri de cap, specialiştii vă recomandă să puneţi pe frunte un prosop umezit cu apă caldă. Şi vinul poate ajuta la combaterea gripei uşoare. Puneţi 25 ml de vin într-un ibric şi fierbeţi-l.

După ce s-a evaporat alcoolul, adăugaţi un ou şi o lingură de zahăr. Licoarea se va bea diluată cu apă. Gripa va dispărea ca prin minune până a doua zi. Dacă această soluţie nu vă este la îndemână, încercaţi altă licoare pe bază de ghimbir şi pere. Tăiaţi o pară şi o bucată de ghimbir felii subţiri şi puneţi-le într-o oală, pe foc. După o jumătate de oră de fiert, scurgeţi apa şi beţi-o. Puteţi, de asemenea, încerca şi un ceai din tulpină de praz şi ghimbir.

Pentru prepararea ceaiului, puneţi într-un ibric 100 g tulpină de praz şi trei felii de ghimbir. Turnaţi peste acestea apă clocotită. După 15 minute, timp în care ibricul a stat acoperit, beţi ceaiul rezultat. Şi coaja de alună în combinaţie cu tulpina de praz este un leac pentru gripă.

Trebuie să spălaţi bine 20 de bucăţi de coajă de alună şi trei bucăţi de tulpină de praz. Puneţi-le într-un ibric şi fierbeţi până încep să clocotească. Mai lăsaţi la foc mic 15 minute. Când se răceşte, beţi apa strecurată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU