10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChiriş, restaurant fără fiţe

Chiriş, restaurant fără fiţe

Chiriş. Restaurant pe strada Fraţii Goleşti din Craiova. Masa de prânz. Intri într-o sală încăpătoare cu o mare suprafaţă vitrată. Atmosferă paşnică, discuţii liniştite, peste care se face auzit un post de radio, ce transmite muzică populară.

Chelneriţele sunt îmbrăcate în clasicul alb şi negru. Feţele de masă sunt curate, scaunele sunt comode şi găseşti chiar şi cuiere. Nu trebuie să-ţi târăşti haina pe podea, agăţată de spătarul scaunului.

Primesc meniul şi mă adâncesc în lectura lui. Văd o adăugire pe care în alte restaurante nu am observat-o. E posibil să-mi fi scăpat mie. Biftecul tartar este explicat în paranteză – carne crudă.

În momentul în care las meniul jos, sunt luat în primire. Mă hotărăsc la un prânz cu două feluri de mâncare. La mare trecere printre clienţii acestui local sunt ciorbele de burtă sau de perişoare. Mă hotărăsc la a doua. Sar şi peste „tuslama“, care este o specialitate a cârciumii, din simplul motiv că nu agreez rântaşurile şi mă opresc la un piept de pui cu legume asortate şi o salată de gogoşari.

Nu există un vin al casei, vrac. Sunt, în schimb, cele cunoscute, din podgorii româneşti, la sticlă, şi bere. Rămân însă la o apă minerală.

Mi se aduce ciorba. Să nu pierderm timpul cu descrieri ciudate, este ca la mama acasă. Am primit chiar şi un ardei pe care uitasem să-l comand.

Personalul este foarte grăbit să te servească, aşa că grătarul de pui cu legume asortate (mexicane) apare la fel de repede. Friptura e zdravănă şi suculentă. E bine că nu este prăjită excesiv. Ar fi fost dificil s-o tai întrucât cuţitul primit nu a simţit cam de multişor atingerea unui obiect abraziv.

Legumele asortate sunt cele pe care le găsiţi în magazine, amestecul e gata făcut, la pungi, congelat: morcov, mazăre, porumb, fasole verde, fasole boabe roşie, ardei roşu, varză. Gogoşarii în oţet sunt suficienţi, acri, dar nu excesiv.

Cer şi o cafea, care este bună. Păcat de plasticul primit pe post de linguriţă. Aş fi preferat linguriţa de inox.

Nota de plată este refăcută de chelneriţă lângă mine, chiar dacă are deja bonul fiscal în care apare tot ce am comandat.

Una peste alta, o masă consistentă, nu rupe gura târgului, dar nu eşti dezamăgit. Deloc. Nu am văzut nici în meniu, nici în atitudinea angajaţilor fiţe. Dar nu este asta o problemă. Sunt destule locuri în Craiova cu aşa ceva, dacă aveţi nevoie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII