28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPaşi de urmat pentru un abdomen plat

Paşi de urmat pentru un abdomen plat

Ne stresăm de multe ori că nu ne găsim pantaloni pe măsură sau că, după sărbători, am acumulat kilograme în plus. Nu trebuie neapărat să avem muşchii bine definiţi, însă abdomenul trebuie să fie plat, nu numai pentru un aspect plăcut, dar, mai ales, pentru sănătatea noastră.

Un secret pentru ascunderea stratului inestetic de grăsime este purtarea pantalonilor sau fustelor cu talie înaltă, la care se poate asorta un pulover mai lung sau o bluză mai largă. Apariţia stratului de grăsime nu ţine cont de sex sau de vârstă, ci de activitatea zilnică, de alimentaţia necorespunzătoare sau, pur şi simplu, din neglijarea propriei persoane.

Instructorii de aerobic recomandă mult sport, indiferent că se desfăşoară în săli special amenajate sau că faceţi doar plimbări şi exerciţii în aer liber. Orice dietă aţi urma, fără sport, rezultatele nu sunt atât de satisfăcătoare, iar după cură organismul are tendinţa de a reveni la formele anterioare.

Înainte de a vă apuca de orice cură de slăbire, trebuie să cereţi părerea unui nutriţionist sau a unui instructor de sport, dar trebuie să aveţi în vedere şi perioadele din lună în care începeţi dieta.

Curele care demarează în timpul lunii pline sunt benefice, pentru că în această perioadă organismul arde multe calorii fără un efort prea mare. Dar intoxicările şi alergiile pot fi mai frecvente atunci când este lună plină şi de aceea alimentaţia din această perioadă trebuie să fie cât mai sănătoasă.

Atunci când vă apucaţi de o cură de slăbire trebuie să vă asiguraţi că organismul nu este supus acţiunii altor factori care duc la balonare sau la apariţia senzaţiei de greutate, şi în nici un caz nu trebuie să începeţi o cură de slăbire dacă urmaţi un tratament pe bază de vitamine.

 

Sfaturi pentru menţinerea supleţei

 

În primul rând, atunci când vreţi să faceţi schimbări majore în ceea ce priveşte aspectul abdomenului dumneavoastră, trebuie să vă asiguraţi că nu aveţi probleme de sănătate sau disfuncţii ale metabolismului. Soluţia pentru cei care au probleme cu digestia este prepararea mâncării sub abur şi trebuie consumate legume, fructe sau alimente bogate în fibră.

Important este să nu vă grăbiţi la masă, să mestecaţi bine şi să nu beţi alcool în cantităţi mari. Mai trebuie ţinut cont şi de sindromul premenstrual, care este însoţit de creşterea estrogenului, al cărui efect este reţinerea apei în organism.

Dacă aveţi o viaţă sedentară, trebuie să o revizuiţi. Mergeţi foarte mult pe jos, chiar şi pe distanţe mai mari, iar când apare senzaţia de oboseală, atunci este momentul să vă solicitaţi mai mult organismul. Nu trebuie să treacă nici o zi fără sport, cel puţin exerciţii abdominale. Practicaţi regulat o activitate fizică, precum mersul sau jogging-ul, pentru a vă stimula colonul şi a limita fermentările nedorite.

Specialiştii spun că vă ajută foarte mult şi ambianţa în care luaţi masa, dar şi forma sau culoarea farfuriei. Trebuie să mâncaţi din farfurii cu model cât mai modern şi în culori deschise şi vesele. Limitaţi consumul de prăjeli, mâncărurile cu sos sau prea saţioase, care încetinesc digestia şi măresc, astfel, riscul de balonare. Nu uitaţi cel mai important lucru: consumarea cât mai multor lichide: apă, ceai sau sucuri naturale, de preferinţă între mese, pentru a dinamiza tranzitul lent. Evitaţi să aveţi ceva de ronţăit la îndemână, iar în cazul în care vi se face foame apelaţi la un iaurt, la o legumă crudă sau la un fruct proaspăt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII