19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Ciorbă de fasole cu ciolan

Ingrediente: fasole, ciolan afumat dezosat, morcovi, ceapă, leuştean.

Mod de preparare: Se opăreşte ciolanul afumat, iar separat se fierbe fasolea. După ce s-au schimbat prima şi a doua apă, se fierb împreună cu fasolea ceapa şi morcovii, apoi carnea. Ciorba se asezonează cu leuştean. Se serveşte cu murături.

 

Păstrăv în crustă de sare

Ingrediente: păstrăv, lămâie, sare.

Mod de preparare: Păstrăvul se spală, se scurge bine şi se tamponează cu un şervet uscat. Apoi se pun pe o folie de staniol şi se acoperă în întregime cu un strat gros de sare. Se închide folia de staniol şi se introduce pachetul la cuptor, unde se ţine până ce crusta de sare devine foarte tare.

Servire: Peştele se scoate din cuptor şi, cu grijă, se deschide carapacea de sare, după care se consumă. Se poate servi cu garnitură de cartofi natur şi lămâie.

Reţetă oferită de Restaurantul Oxygen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS