17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Masa de Anul Nou

Deşi Crăciunul a trecut, Sărbătorile de iarnă sunt departe de a se fi încheiat. Acum este timpul să vă gândiţi cum veţi decora casa pentru a celebra venirea noului an. Fie că plănuiţi o cină în doi sau o petrecere cu toţi prietenii, treceţi în anul care vine cu o casă decorată pe măsură.

Ca să faceţi acest lucru, nu trebuie să aruncaţi toate decoraţiunile de Crăciun. Folosiţi ce aveţi la îndemână, schimbaţi mici detalii ici-colo şi casa dumneavoastră va arăta ca şi cum aţi fi făcut ceva cu adevărat deosebit.

În realitate, nu veţi face decât mici schimbări ale decoraţiunilor pe care deja le aveţi, pentru a le da strălucirea şi farmecul necesare festivităţilor de Anul Nou. Coroniţa de Crăciun poate deveni cea pentru anul nou. Nu trebuie decât să înlocuiţi fundiţa roşie cu una aurie sau argintie. De asemenea, scoateţi decoraţiunile roşii şi presăraţi sclipici auriu sau argintiu pe ramurile de brad ale coroniţei. Puteţi găsi şi un slogan sau un mesaj pentru Noul An şi prindeţi-l cu sârmă sau lipici. Şi bradul poate cunoaşte mici modificări; lăsaţi numai luminiţele albe şi ornamentele aurii sau argintii. Înfăşuraţi suportul bradului cu material alb, argintiu sau auriu. În felul acesta, vă puteţi lăuda că aţi avut doi brazi, unul pentru Crăciun şi altul pentru Anul Nou. Şi masa de Anul Nou trebuie decorată altfel. Lumânările roşii sau verzi de la Crăciun se pot înlocui cu unele aurii sau argintii, legate cu panglici asortate, care pot fi aşezate pe farfurii sau platouri de argint pentru a crea atmosferă. De asemenea, nu uitaţi să aşezaţi, pe lângă aranjamentele care dau culoare, în seara de Anul Nou, carnea de porc pe care să o serviţi la cumpăna dintre ani, căci se spune că porcul râmă cu râtul întotdeauna înainte. În schimb, nu serviţi carne de pui, căci există superstiţia conform căreia pasărea scurmă şi împrăştie norocul. E bine ca printre bucatele aşezate pe masă să fie şi struguri, iar la miezul nopţii să mâncaţi 12 boabe şi pe rând să vă puneţi o dorinţă pentru fiecare lună a anului. Peştele, de asemenea, este printre alimentele preferate de anul nou. Şi pentru a fi siguri că norocul nu vă va părăsi în noul an, nu uitaţi să aşezaţi pe masă şi câteva crenguţe de vâsc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU