10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGrand Place - unul dintre punctele de atracţie ale oraşului

Grand Place – unul dintre punctele de atracţie ale oraşului

Cele mai ciudate instrucţiuni de folosire

Organizaţia americană Michigan Lawsuit Abuse Watch (MLAW) a decernat recent premiile pentru cele mai ciudate instrucţiuni de folosire pentru produsele aflate pe piaţă în toate colţurile lumii. Premiul cel mare, în valoare de 500 de dolari, a revenit unui semn de avertisment afişat pe un tractor, pe care scrie cu litere de-o şchioapă „Pericol: Evitaţi decesul!“. Locul doi în cadrul competiţiei, ajunse deja la cea de-a 11-a ediţie, este ocupat de o indicaţie aplicată la un tricou: „Nu călcaţi tricoul atunci când sunteţi îmbrăcaţi cu el“. Medalia de bronz a revenit unor instrucţiuni pentru un cărucior pentru copii, de care era prins şi un săculeţ de bagaje. Cumpărătorii au fost avertizaţi clar în instrucţiuni: „Nu băgaţi copiii în sac“.

Sticlă de whisky de 12.000 de dolari

În cazul în care căutaţi un cadou de Crăciun cu care să vă daţi gata şeful, o sticlă din cea mai fină băutură ar fi soluţia ideală. Macallan, una dintre cele mai cunoscute firme de whisky din lume, a scos la vânzare un whisky vechi de 55 de ani, ambalat într-o sticlă de cristal de Lalique. O astfel de sticlă, realizată în ediţie limitată, costă 11.840 de dolari. În total, au fost scoase la vânzare pe Mapamond doar 420 de exemplare. „Foarte rar mai găseşti un  whisky de 55 de ani, pentru că şansele ca această băutură să se menţină bună şi să continue să interacţioneze cu lemnul astfel încât să îşi păstreze aroma sunt reduse odată cu trecerea anilor“, a declarat Marc Laverdiere, de la Macallan.

Un francez este omul-calculator

Informaticianul francez Alexis Lemaire a devenit noul campion mondial la calcul matematic. După cum informează Reuters.it, francezul şi-a adjudecat titlul după ce, în doar 72 de secunde, a extras cea de-a 13-a rădăcină pătrată dintr-un număr de 200 de cifre. Competiţia a avut loc la New York, în celebra Hall of Science. Lemaire a fost cu cinci secunde mai rapid decât precedentul campion mondial, alt „calculator uman“ care a reuşit să extragă rădăcina pătrată tot dintr-un număr de 200 de cifre, însă în peste 77 de secunde. Noul campion mondial a explicat că munca sa de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale constă în încercarea de a face un computer să „gândească“ întocmai ca un creier uman. În acelaşi timp însă, el a recunoscut că pentru a efectua acest calcul a încercat să urmeze procedeul invers, altfel spus, a „gândit“ urmând aceeaşi logică pe care ar fi aplicat-o un computer.

Jessica Alba este însărcinată

Jessica Alba se va alătura actriţelor de la Hollywood care au decis să se aşeze la casa lor şi să aibă o familie. După cum informează libero.it, vedeta de 26 de ani şi iubitul său, Cash Warren, vor deveni în curând părinţi. Vestea a fost confirmată şi de reprezentantul vedetei. „Jessica şi Cash vor deveni părinţi la sfârşitul primăverii, începutul verii viitoare“, a precizat purtătorul de cuvânt al actriţei.
Jessica şi Warren s-au cunoscut în anul 2004, pe platourile de filmare ale producţiei „Fantastic Four“, unde actualul iubit al vedetei lucra ca asistent al regizorului. În ciuda faptului că lucrurile nu au mers întotdeauna perfect pentru cei doi, iubirea lor a fost mai puternică, iar acum, Jessica şi Cash sunt decişi să îşi oficializeze relaţia înainte de venirea pe lume a micuţului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU