20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIstorie, artă şi modă în Antwerp

Istorie, artă şi modă în Antwerp

Antwerp, numit şi oraşul de pe râul Scheldt, este a doilea ca mărime din Belgia şi principala aşezare din regiunea Flandra, iar locuitorii de aici sunt atât de mândri de „casa“ lor încât îi spun „Metropola“.

Oraşul are atât de multe de arătat încât durează destul de mult până un nou-venit ajunge să îl cunoască, mai ales că fiecare cartier al „Metropolei“ are propria personalitate. Oraşul Vechi, adică regiunea din apropiere de Catedrală şi Grote Markt, adăposteşte splendide elemente arhitecturale. Cele două războaie mondiale au lăsat urme adânci în Oraşul Vechi, zonă ce datează încă din secolele XI-XVII, însă, din fericire, proiectele recente de renovare i-au redat oraşului o parte din vechea glorie. Strada Vlaeykensgang este un exemplu ce ilustrează perfect imaginea străzilor medievale pitoreşti, caracteristice pentru această aşezare. În plus, cei care vor să vadă epoca de aur a oraşului Antwerp nu au decât să îşi lase imaginaţia să zboare privind tablourile lui Peter Paul Rubens, celebrul pictor care a lăsat lumii moştenire imaginile Antwerpului din secolul XVII. Principala atracţie din sudul oraşului este Muzeul Regal de Artă, imensă expoziţie de opere de artă găzduită într-o uriaşă clădire cu arhitectură neoclasică. De fapt, zona sudică a oraşului a început să prindă viaţă abia în urmă cu câţiva ani, după ce proiectele de renovare implementate aici au revitalizat o regiune aproape „moartă“. În prezent, aici turiştii se pot delecta cu preparate gastronomice delicioase, pe care le pot servi în numeroasele braserii şi bistrouri, la preţuri rezonabile.

Modă şi cumpărături în Antwerp

Antwerp şi-a câştigat un loc important şi în galeria marilor oraşe ale modei, datorită muncii unor tineri designeri din Flandra, care s-au făcut cunoscuţi în întreaga lume. Strada Nationalestraat este punctul central al unui nou cartier al modei din Antwerp, în timp ce străduţele din zona Huidervetterstraat sunt gazda celor mai şic magazine din întregul oraş. Zona modei din Antwerp este cunoscută şi drept „Cartierul Latin“. Străzile Meir şi de Keyserlei sunt principalele artere dedicate shoppingului şi unele dintre cele mai şic din întreaga Europă. Strada Meir este rezervată pietonilor, în special pentru că vitrinele marilor magazine internaţionale sunt o adevărată atracţie turistică, dar şi pentru că buticurile deschise aici oferă întreg farmecul pe care oraşul Antwerp îl are de oferit. Oraşul Antwerp este centrul diamantelor din întreaga lume, iar turiştii care vor să plece de aici cu un suvenir preţios pot vizita Cartierul Diamantelor, din apropiere de Gara Centrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII