20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMere verzi umplute cu carne

Mere verzi umplute cu carne

Ingrediente: 6 mere verzi, 200-300 g de carne tocată, 4 linguri de ulei (una la carne şi restul în sosul de roşii), 1/2 de pahar de suc de roşii cu pulpă, puţină apă (dacă e nevoie la „lungit“ sosul de roşii), sare, piper, nucşoară, cuişoare, pătrunjel tocat mărunt, ceapă (opţional).
Preparare:

Merelor spălate li se taie un căpăcel şi apoi se scobesc: mai întâi cu ustensila specială pentru scos cotorul (dar cu grijă să nu le găuriţi) şi apoi cu cea pentru scobit legume sau cu linguriţa.

Se pun în tigaie câteva linguriţe de ulei şi ceapă (după gust) tăiată mărunt să se călească. Se adaugă miezul de la mere tăiat mărunt şi carnea tocată. Se călesc împreună până când carnea capătă o culoare albicioasă. Se pun sare, piper, nucşoara şi cuişoarele, dar câte puţin, căci au arome puternice. Se adaugă şi pătrunjel tocat mărunt (dacă vă place).

Se umplu merele cu carnea, se aşază într-o tavă/vas înalt pentru cuptor, se pun căpăcelele, se toarnă în jurul lor un amestec de suc de roşii şi puţin ulei (cam 3/4 din înălţimea merelor) şi se dau la cuptor acoperite cu staniol.

Când sunt coapte (nu se lasă foarte mult la cuptor, la foc mare), se scoate folia şi se lasă să se rumenească puţin. Sosul se poate îngroşa cu puţină făină (amestecată cu câteva linguri de sos luat din vas înainte de a lăsa la rumenit merele fără folie).

Menţiuni: se pot servi şi cu iaurt sau smântână după gust.

Reţeta este pentru două porţii „sănătoase“.

Timp de preparare: o oră

Complexitate: redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS