20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Masa de duminică


Crap ca la Dunăre

Ingrediente: un crap mijlociu, 2-3 cepe mari, 6-8 roşii mari, 5 căţei de usturoi, 3-4 ardei graşi copţi, ulei, suc de roşii, o lămâie, un pahar cu vin alb, o legătură de verdeaţă, cimbru, sare, piper.

Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi, de aripioare şi de intestine. Spălaţi-l, apoi frecaţi-l pe interior cu puţină sare grunjoasă sau mălai, ca să eliminaţi membranele negre. Clătiţi-l şi porţionaţi-l, apoi săraţi-l şi piperaţi-l bine. Pregătiţi o tavă unsă cu ulei, aşezaţi în ea peştele, apoi adăugaţi pe lângă el ceapa tăiată julien şi ardeiul copt tăiat feliuţe!

Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi daţi totul la cuptor pentru un sfert de oră. Descoperiţi apoi tava, adăugaţi peste peşte roşiile tăiate rondele, usturoiul mărunţit, o cană cu suc de roşii, un pahar cu vin. Presăraţi cimbru şi mai lăsaţi tava la cuptor un sfert de oră, descoperită. Verificaţi din când în când dacă s-a rumenit peştele. Cand este gata, presăraţi puţin pătrunjel tocat şi adăugaţi feliile de lămâie.

Prăjitură cu fructe de pădure

Ingrediente: 200 g biscuiţi digestivi, 50 g unt, 25 g nuci, rumenite şi tocate, 5 linguri gem de caise, 1 pachet budincă de vanilie, 500 g fructe de pădure, 50 g ciocolată albă.

Mod de preparare:

Sfărâmaţi biscuiţii şi amestecaţi-i cu nucile şi cu untul topit. Tapetaţi baza şi marginile unei forme rotunde, detaşabile, cu hârtie de copt şi presăraţi pasta de biscuiţi într-un strat subţire. Daţi la congelator timp de 15 minute.

Între timp, preparaţi budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scoateţi forma din congelator şi întindeţi gemul încălzit şi trecut prin sită.

Turnaţi crema deasupra, în formă, şi aşezaţi fructele. Puteţi răzui ciocolată deasupra.

Prăjitura se va ţine la frigider până în momentul servirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS