19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinProdusele de artizanat, un cadou reuşit

Produsele de artizanat, un cadou reuşit

Iile, şerveţelele de artizanat, tapiseriile, păpuşile din lemn, dar şi vasele ornamentale pot fi cele mai reuşite cadouri.

Dacă v-aţi hotărât să vă vizitaţi rudele din străinătate, cea mai potrivită alegere pentru a le duce ceva care să le amintească de locurile dragi este un produs de artizanat. Sunt lucruri autentice, care poartă însemnele artei tradiţionale româneşti. În plus, ce ar fi mai frumos decât o ie pentru micuţa nepoţică? Este cusută manual, cu motive florale originale şi nu costă mai mult de 46,50 lei. Pentru mama ei, veţi putea alege fie un model cu mânecă lungă, la 280 de lei, fie unul cu mânecă scurtă, la 180 de lei. Preţurile pot fi şi ceva mai mici, importante sunt modelele, dar, în egală măsură, şi cusăturile. Aşa că veţi găsi ii şi la 267 sau la 160 de lei. Puteţi adăuga în coşul dumneavoastră de cumpărături o păpuşică artizanală la 48 de lei, pentru cea mică. Ţinutele păpuşilor sunt deosebite, reprezentând portul popular al femeilor din diferite zone ale ţării. Modelele sunt şi aici diverse, ca şi preţurile. O păpuşă din lemn costă 16,5 lei, în vreme ce alt exemplar, tot în port popular, costă 23 de lei.

Bibelourile din lemn, alegeri inspirate

Mai puteţi alege câteva şerveţele de artizanat, ţesute manual. Preţurile oscilează între trei şi 115 lei, în funcţie de mărime. Ceva mai deosebite sunt şerveţele de lasetă, ale căror preţuri variază între 18,60 şi 100 de lei. Şi câteva tapiserii ar fi interesante pe post de cadou. Singurul inconvenient ar fi transportul lor. Dar, dacă alegeţi să călătoriţi cu maşina, puteţi opta cu încredere pentru un astfel de cadou. Covoarele sunt interesant ţesute, iar preţul lor variază, în funcţie de mărime. Cele mai ieftine modele costă 45 de lei. Cel mai scump este un exemplar de 1,73 pe 2,41 m, la 1.952,3 lei. Cu siguranţă, acest din urmă model nu se va constitui într-un cadou, dată fiind mărimea sa. Puteţi alege şi câteva tapiserii care se atârnă pe perete. Cele mici costă 139, 20 lei, în vreme ce impunătoarele exemplare ajung să valoreze 523,9 lei. La fel de interesante sunt şi ploştile din lemn, la 43,5 lei, sau casetele de bijuterii. În acest din urmă caz, preţurile variază, în funcţie de mărime, de la 19,10 lei la 37,7 lei. Şi vasele ornamentale se pot constitui într-un cadou deosebit. Nu sunt nici foarte scumpe, preţul lor oscilând între 13,5 şi 42,5 lei. Şi dacă problema cadourilor a fost rezolvată în parte, puteţi alege şi pentru dumneavoastră câteva bibelouri din lemn (15 lei). Interesantă şi deosebit de frumoasă este şi biserica din lemn de pe raftul de jos. S-ar potrivi de minune în decorul biroului de la serviciu, aşa că fără nici cea mai mică ezitare ea vine să umple coşul de cumpărături şi să scadă bugetul de cumpărături cu 10 lei. Vecin îi este un nai la 35 de lei. Frumos împachetat, obiectul poate fi un cadou potrivit pentru bătrânul din străinătate, care cândva cocheta cu arta cântatului. Cu siguranţă toată lumea va fi încântată să aibă acolo, peste mări şi ţări, un obiect care să vorbească despre arta tradiţională românească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS