11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO cameră cu personalitate

O cameră cu personalitate

Poate cel mai plăcut lucru la decorarea unui interior îl reprezintă faptul că fiecare pune suflet şi ceva din propria personalitate în acest „proiect“. Este foarte important să puteţi veni acasă şi să vă relaxaţi într-un spaţiu care să vă reprezinte şi care să transmită ceva despre felul dumneavoastră de a fi. Potrivit site-ului www.eva.ro, dacă aduceţi o notă personalizată încăperilor locuinţei dumneavoastră, apartamentul se va transforma în căminul pe care l-aţi visat.

 

– Alegeţi o colecţie de obiecte de artă ca punct focal (sau de interes) al încăperii. Colecţionaţi obiecte care au o semnificaţie aparte pentru dumneavoastră, cum ar fi păpuşi, machete de avioane sau de maşini, stilouri, instrumente muzicale sau pălării. Acestea pot deveni tema încăperii respective. Alegeţi culori, modele şi ţesături care să scoată şi mai mult în evidenţă colecţiile dragi dumneavoastră.

– Alegeţi o singură piesă antică pentru a capta atenţia atunci când intraţi în cameră. Colecţionaţi obiecte care să susţină această temă, aranjaţi mobilierul în funcţie de acestea, iar obiectele de iluminat trebuie să fie direcţionate în aşa fel încât să sublinieze şi mai mult valoarea acestei piese speciale.

– Alegeţi o temă a încăperii. Vă puteţi axa pe diferite domenii sau aspecte: industrial, floral, o temă luminoasă şi îndrăzneaţă sau care să vă lase impresia de calm şi linişte, corespunzătoare funcţionalităţii pe care vreţi să o aibă camera respectivă. Colecţionaţi obiecte care să aducă mai multă forţă camerei şi decoraţi întreaga încăpere în jurul acestora.

– Dacă aţi fost într-o excursie minunată, care v-a marcat şi v-a plăcut foarte mult, cumpăraţi suveniruri care să vă amintească de locurile pe care le-aţi vizitat. Când veţi intra în cameră, acestea vă vor crea senzaţia că mai sunteţi pe plaiurile străine de casa dumneavoastră… Culorile adecvat alese vor reîmprospăta această temă, iar tablourile de pe pereţi şi ţesăturile destinate canapelei şi scaunelor vor accentua ideea de vacanţă şi relaxare.

– Alegeţi culorile preferate pentru decorarea locuinţei. Alegeţi nuanţe asemănătoare pentru mobilă, pereţi şi garnituri.

– Creaţi obiecte de artă personalizate. Acestea reprezintă cel mai clar semn că încăperea reflectă preferinţele şi gusturile persoanei care locuieşte în această casă.

– Fotografiile de familie, înrămate în culori cât mai vii şi în ton cu restul elementelor de mobilier, vor da un plus de personalitate apartamentului dumneavoastră. Aranjaţi-le pe peretele cu biblioteca sau pe cel asupra căruia vă „cade“ în primul rând privirea, pentru a atrage şi mai mult atenţia asupra „galeriei“ dumneavoastră. Dacă aveţi suficiente imagini cu cei dragi, ar fi frumos şi interesant să le aşezaţi şi pe marginea ferestrelor.

Trucuri

Alegeţi paleta cromatică sau tema încăperii înainte de a vă apuca de decorare.

Adunaţi toate obiectele pe care vreţi să le „răspândiţi“ în cameră şi faceţi-vă planuri mai departe, pentru organizarea lor.

Începeţi proiectul având rezultatul final în minte.

Rezistaţi tentaţiei de a adăuga orice alt obiect sau lucru care nu vine în sprijinul temei iniţial alese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS