14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPisica Chausie este foarte afectuoasă

Pisica Chausie este foarte afectuoasă

Chausie este considerată una dintre cele mai frumoase rase de pisici. Conform site-ului zooland.ro, rasa Chausie a apărut ca un hibrid al pisicii africane de junglă (Felis Chaus-Right) şi a captat atenţia prin frumoasa sa blană aurie sau neagră, fiind domesticită de curând.

Pisica de junglă este o rasă utilitară şi supravieţuitoare. Mai mare decât o pisică obişnuită, cântăreşte între 8 şi 15 kg. Numele rasei Chausie a derivat din numele ştiinţific al pisicii de junglă, Felis Chaus. Rasa Chausie se constituie într-un efort de a conserva aspectul sălbatic prin crearea unei pisici domestice iubitoare şi prietenoase. Rasa Chausie este relativ nouă, fiind înregistrată în iulie 1995. Mărimea, aspectul şi felul de a fi îi trădează originile sălbatice.

Rasa Chausie este recunoscută pentru viteza uimitoare şi saltul vertical de aproape 1,82 metri. Aceste pisici au o lăţime considerabilă între umeri, sunt înalte, zvelte şi foarte lungi, cu picioarele din spate situate ceva mai sus decât cele din faţă. Pisicile din rasa Chausie ar trebui să fie de două ori mai mari în lungime decât în înălţime. De asemenea, Chausie este de două ori mai înaltă decât alte pisici domestice şi poate fi de două sau chiar de trei ori mai grea. Masculii cântăresc mai mult decât femelele.

Chausie, o pisică specială

Pisicile Chausie sunt foarte afectuoase. Alerte şi inteligente, au adesea un comportament asemănător cu cel al câinilor. Chausie este extrem de loială şi iubitoare faţă de oamenii apropiaţi şi se înţelege foarte bine cu alte animale de companie. Structura musculară le dă un aspect atletic. Foarte rar reuşeşte să stea într-un singur loc pentru o perioadă mai lungă de timp. Aspectul sălbatic şi personalitatea acestei rase au cucerit rapid inimile oamenilor. Proprietarii de Chausie ştiu că aceasta este o pisică deosebită.

În prezent, există doar trei culori de Chausie recunoscute, toate trei fiind întâlnite la pisicile de junglă. Acestea sunt: auriu, negru şi argintiu cu pete negre. Pisoii au, de obicei, pete sau dungi pe blană. Pe măsură ce pisoii se maturizează, semnele de pe corp se estompează. Dungile şi petele de pe picioare şi faţă trebuie însă să fie vizibile şi pe blana pisicilor adulte.

Scopul programului de reproducere a rasei Chausie este acela de a imita pisica africană de junglă în cât mai multe detalii posibile, păstrând aspectul sălbatic al acestei pisici, aspect admirat chiar şi de egiptenii antici, care au inclus aceste feline în operele lor de artă.

ClickNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS