20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOchii, oglinda frumuseţii

Ochii, oglinda frumuseţii

Zona din jurul ochilor este deosebit de delicată. Aici se observă primele semne ale îmbătrânirii sau ale nopţilor nedormite şi ale oboselii.

Noaptea grea, care tocmai a trecut, a lăsat urme nu tocmai plăcute pe chipul dumneavoastră. Imaginea din oglindă nu vă încântă absolut de loc. În plus, o întâlnire importantă vă aşteaptă, aşa că trebuie să puneţi repede în practică sfaturile specialiştilor în domeniu. „În cazul cearcănelor, cea mai frecventă problemă a ochilor obosiţi, este indicat să folosiţi produse ce conţin substanţe speciale antiinflamatorii şi agenţi de tonifiere a micilor vase sanguine din jurul ochilor. De asemenea, puteţi opta şi pentru machiajul special, care să vă ascundă aceste imperfecţiuni. Foarte utile sunt şi produsele pe baze de plante sau infuzii din anumite plante, care ajută la prevenirea sau estomparea cearcănelor. Cunoscute pentru efectele lor benefice sunt ceaiul verde şi arnica. Şi vitamina E este foarte bună pentru tonifierea vaselor de sânge fragile“,  a precizat Simona Ionescu, cosmeticiană.

Cu mască şi fără mască

Ochii roşii, umflaţi şi pleoapele grele sunt şi ele efecte ale oboselii asupra ochilor. În afara unei nopţi bune de odihnă, care să  reducă efectele stilului dumneavoastră de viaţă asupra frumuseţii, specialiştii vă recomandă să folosiţi produse cu formulă specială pentru ochii obosiţi sau chiar produsele naturale. Încă de pe vremea bunicii, compresele reci cu infuzie de muşeţel erau folosite pentru a masca micile imperfecţini ale ochilor obosiţi. Acest mic truc nu s-a pierdut, aşa că puteţi apela cu încredere la el, căci induce o stare de bine şi ajută la relaxarea muşchilor oculari, tot astfel cum folosirea unei creme hidratante cu foarte puţin mentol pe care să o masaţi delicat cu vârfurile degetelor pe pleoape şi în zona ochilor are un efect uimitor. Şi dacă problema ochilor obosiţi a fost rezolvată, nu trebuie să scăpaţi din vedere alt aspect, foarte important, care, deşi nu îşi face simţită prezenţa, vă va supăra îngrozitor peste ani şi ani. Este vorba de riduri, semn al bătrâneţii care se instalează înainte de toate în jurul ochilor, din cauza, spun experţii, mişcărilor pleoapelor, dar şi expunerii la soare, frig. „Măsurile în ceea ce priveşte ridurile trebuie luate după vârsta de 20 de ani. Nu trebuie ignorat acest lucru, chiar dacă multe tinere consideră, la acea vârstă, că aplicare unor creme antirid este inutilă. Este de preferat totuşi să se utilizeze creme cu retinol, alge şi diferite enzime“, a  adăugat cosmeticiana. Există şi trucuri cosmetice care pot rezolva temporar problema. Puteţi încerca astfel să aplicaţi puţină pudră şi fondul de ten. Vă vor ajuta să obţineţi un look fresh, alături bineînţeles de un hidratant care să conţină particule iluminatoare şi pe care să le aplicaţi cu ajutorul unui bureţel. Puţin corector adăugat pe pleoapa mobilă aduce un plus de lumină feţei. Nu uitaţi însă de baza pentru machiajul ochilor. Aceasta este o cremă hidratantă asemănătoare ca textură cu fondul de ten şi conferă machiajului pleoapelor luminozitate şi rezistenţă la transfer.
Totodată, are şi proprietăţi benefice precum menţinerea elasticităţii pielii şi în acelaşi timp împiedică fardul să se strângă în mod inestetic, păstrând acel aspect proaspăt mai mult timp. Acest produs ascunde perfect micile imperfecţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS