17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSupă-cremă cu crutoane

Supă-cremă cu crutoane

Ingrediente:

Pentru supă: aripile, spatele şi pieptul de la un pui, grăsime de pui, o ceapă, trei morcovi, o ţelină, o rădăcină de pătrunjel, trei cartofi, o legătură de pătrunjel, sare după gust.

Pentru crutoane: o pâine de două zile.

Mod de preparare:

Fierbeţi carnea aproximativ 40 de minute sau până se înmoaie. Adăugaţi puţină grăsime de pasăre tocată mărunt, care se va topi în supă şi îi va da un gust bun.

Tăiaţi legumele bucăţi mari şi puneţi-le la fiert în următoarea ordine: ceapa, ţelina, pătrunjelul alb, morcovii, cartofii.

După ce au fiert legumele, scoateţi-le pe o farfurie şi lăsaţi-le să se răcească puţin, după care le daţi la blender sau la mixer (sau le pasaţi bine cu furculiţa) cu puţină zeamă din supă până când se formează o pastă consistentă, pe care o turnaţi la loc în oală.

Pentru crutoane, tăiaţi pâinea cubuleţe şi daţi-o la cuptor aproximativ zece minute pentru a se rumeni.

Datorită grăsimii de pasăre, supa-cremă va căpăta o culoare apetisantă şi un miros îmbietor. Serviţi-o cu crutoanele înmuiate în supă şi cu puţin pătrunjel verde presărat deasupra.

Timp de preparare: 1 oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS