19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBriard, un câine de familie

Briard, un câine de familie

Câinii din această rasă sunt folosiţi ca animale de pază, pentru mânarea cirezilor şi pentru companie.
Câinii briard au talia mare, dar fără a depăşi măsura, şi sunt atractivi şi distinctivi prin blana lor lungă şi deasă, conform zooland.ro. Sunt foarte bine proporţionaţi şi extrem de bine dotaţi din punct de vedere al muşchilor. Capul îl ţin mereu în sus, mândru, acesta fiind alt semn distinctiv al rasei. În ciuda blănii care se găseşte în exces în jurul ochilor, sunt câini care dispun de o vedere extraordinară, cea periferică fiind un atu al rasei. În ciuda gabaritului, se mişcă fără efort şi acoperă terenul pe care se desfăşoară foarte bine, făcând economie de mişcare şi rezumându-se la ceea ce este necesar. Sunt foarte supli şi se pot întoarce foarte repede, astfel că un atac din spate nu are foarte multe şanse de reuşită. Sunt câini care pot atinge 68 cm şi 38 kg, masculii fiind mai înalţi şi mai puternici decât femelele.
Briardul nu este un câine foarte scump din punct de vedere al hranei. Nu are preferinţe speciale, se acomodează la fel de repede cu mâncarea specială, ca şi cu cea care îi este servită de la masă stăpânilor. Mai mult decât atât, Briardul nu are nevoie de o dietă specială, nefiind predispus, ca alte rase, îngrăşării.
Briardul nu este un câine ieftin, preţul variind în funcţie de calitatea puiului. Durata de viaţă la exemplarele acestei rase este estimată la 9-15 ani, media fiind situată între 10-12 ani. La naştere, o femelă poate aduce pe lume 17 pui, dar media cunoscută este de şase.

Caracter şi temperament

Fiind prin natură câini protectivi, câinii briard sunt excelenţi pentru familie. Se apropie foarte mult de familie şi cazurile în care acesta sare în ajutorul copiilor atunci când sunt bătuţi de părinţi nu sunt deloc rare. Sunt duri, puternici şi alerţi şi pot deveni extrem de agresivi cu alţi câini, dacă apropierea dintre ei nu se face aşa cum trebuie. Dacă le veţi face cunoştinţă cu ele încă de mici, atunci vor accepta fără foarte mari probleme şi celelalte animale din gospodărie sau casă, indiferent dacă este vorba de pisici sau câini. Sunt foarte fericiţi atunci când fac parte din programul casei şi vor privi întotdeauna cu suspiciune străinii care apar, chiar şi după ce aceştia îşi vor face de mai multe ori apariţia în casă. Le place să se angreneze în jocuri, uneori pot fi mai duri, dar fără nici un fel de dorinţă de acest fel, de aceea, trebuind un pic de atenţie în cazul în care în casă există copii mai mici. Atenţie, dacă un căţeluş de opt luni va avea voie să devină mai dur, atunci când va fi mare, se va aştepta să trateze la fel lucrurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS