20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstrologia, profesie şi pasiune

Astrologia, profesie şi pasiune

Zodiacele şi semnele astrale au cucerit-o dintotdeauna. În timp, pasiunea s-a transformat în profesie, astfel că astăzi putem vorbi de Mihaela Dicu, preşedinta Asociaţiei Astrologilor din România.

„A fost odată, în 1974, o elevă în clasa a VIII-a la Colegiul «Carol». Iubea literatura şi limbile străine şi scria poezii“. Aşa începe povestea Mihaelei Dicu, preşedinta Asociaţiei Astrologilor din România. Şirul naraţiunii continuă. „Într-o zi, un coleg a venit la şcoală cu un zodiac vechi, al bunicii lui. Văzându-l, m-am îndrăgostit pe loc de el (de zodiac, nu de coleg!). L-am împrumutat, am copiat însemnările despre zodii într-un registru mare şi… aşa a început totul. Aveam 15 ani, eram în plină eră ceauşistă, iar astrologia era interzisă“, a povestit Mihaela. Pasiunea şi interesul pentru semnele astrale nu s-au spulberat o dată cu trecerea anilor, chiar dacă accesul la informaţiile de acest gen era foarte redus. „Mai târziu, fiind studentă la Bucureşti (la o facultate tehnică, în ciuda înclinaţiilor umaniste), am avut şansa să mai descopăr două cărţi de astrologie, în limba franceză. În perioada de stagiatură, au mai apărut două, mai specializate. Astrologia a devenit un hobby, care s-a intensificat după 1989, o dată cu accesul nelimitat la informaţie. La începutul lui 2000 a apărut prima ofertă de colaborare, pe internet, la cel mai puternic portal de astrologie românesc“. De aici încolo, nimic nu a mai oprit-o pe tânăra licenţiată să-şi transforme pasiunea în profesie. A început colaborările cu diverse publicaţii, printre care revista 20 Ani. I-au urmat altele şi altele: „În februarie 2001 a apărut revista Avantaje – o colaborare grozavă, aş îndrăzni să spun, o adevărată prietenie, care dăinuie şi azi. Am mai scris, sporadic, pentru revistele The One, Celebrity şi Joy“. Astrologia câştiga paşi în faţa ingineriei, până când într-o bună zi aceasta din urmă a fost abandonată.

Astrele i-au condus destinul

Aşa se face că astăzi toată energia îi este canalizată spre acest domeniu „enigmatic“ pentru unii, „exotic şi interesant“ pentru alţii. „Activez din plin! Periodic îmi zic că ar trebui să mai încetinesc ritmul, dar parcă mă simt datoare să dau cât pot de mult pentru această pasiune”, mărturiseşte astrologa. Timpul ce trece lasă semne. Astăzi o traducere din franceză a unui material după Catherine Aubiera, „Astrologia previzională pentru începători“, mâine revista electronică Astrele, poimâine „Zodiacul, cartea semnelor astrale“, o lucrare adresată publicului larg. „Nu trebuie să ai cunoştinţe de astrologie ca să o digeri. S-a născut din prelucrarea unor articole scrise de-a lungul anilor. Este concepută într-o tonalitate caldă, presărată cu accente amuzant-ironice, şi disecă toate cele 12 profiluri zodiacale din cele mai diverse perspective: aspect fizic, temperament, profil sentimental-erotic, compatibilităţi, vocaţie şi atitudine socio-profesională, comportament financiar, sănătate, reacţia la stres, modul de petrecere a timpului liber, preferinţe diverse, particularităţi specifice femeii, bărbatului sau copilului fiecărei zodii“. O carte născută din munca unui om adunată în trei decenii de studiu şi observaţii personale. Şi astrologul pasionat de munca sa nu se opreşte aici, se gândeşte deja la o nouă lucrare, de data aceasta despre influenţa planetelor în horoscopul de naştere, „un volum foarte interesant, accesibil atât publicului larg, cât şi astrologilor începători, lesne de citit, fără calcule, «utilat» cu tabele pentru aflarea poziţiilor planetelor la naştere“, dezvăluie Mihaela Dicu câte ceva din planurile sale de viitor, printre ele şi organizarea, în perioada 16-17 iunie, a celei de-a doua ediţii a Astro-Festivalului, la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS