11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Masa de duminică

Supă de porumb

Ingrediente: o conservă de porumb, 2 roşii, o ceapă, 500 ml supă de legume, piper, sare, ulei, crutoane.
Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de porumb se face piure. Roşiile se opăresc şi se taie bucăţele. Ceapa se toacă şi se căleşte câteva minute împreună cu roşiile opărite şi tăiate bucăţele.
Se adaugă cealaltă jumătate din cantitatea de porumb boabe, supa de legume şi piureul de porumb. Se lasă să dea un clocot, se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte cu crutoane călite în unt. 

 Paste cu peşte

Ingrediente: 300 g paste făinoase; 300 g macrou marinat; 2-3 gogoşari muraţi; 200 g maioneza; 1/2 lămâie.
Mod de preparare: Se fierb pastele făinoase în apă cu sare şi apoi se strecoară. Peştele se curăţă de oase şi se taie în cubuleţe. Gogoşarii se taie felii subţiri. Se prepară maioneza. La final toate ingredientele se pun într-un vas încăpător, unde se adaugă şi maioneza. Se condimentează, după gust, cu sare şi piper, apoi se ornează cu verdeaţă.

Rulouri cu marmeladă 

Ingrediente: 150 g brânză de vaci; 150 g unt; 150 g făină; 2 linguri rase cu zahăr; un praf de sare; un vârf de linguriţă cu bicarbonat; 300 g marmeladă; un ou.
Mod de preparare: Se face un aluat din făină, unt, brânză de vaci, zahăr, sare şi bicarbonat. Se frământă până când se omogenizează bine, apoi se întinde o foaie ca pentru tăiţei, din care se decupează dreptunghiuri. Se ung cu marmelada, se fac sul şi se pun în tavă. Se ung cu ou bătut şi se presară cu zahăr. Se coc în cuptor, la foc moderat. Sunt gata când încep să se rumenească.

Poftă bună! 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS