19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPentru masa de Paste

Pentru masa de Paste

Pentru masa de Paste va recomandam o reteta care va fi cu siguranta apreciata de toti, traditionala pasca.


Ingrediente:


Pentru aluat: 1 kg de faina, 40 g de drojdie, 500 ml de lapte, 300 g de zahar, 6 oua, 250 g de unt, coaja de lamâie, zahar, vanilie.


Pentru umplutura: 1-2 kg de brânza de vaci, 300 g de zahar, 6 oua, 50 g de unt, 100 g de smântâna, stafide, zahar vanilat, coaja de lamâie sau de portocale, esenta de vanilie sau de migdale, 300 g de gris, o lingura de faina, un praf de sare si 250 g de smântâna.


Mod de preparare:


Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un alt vas se amesteca drojdia, o lingurita de zahar, o lingura de faina si trei linguri de lapte, pâna se omogenizeaza. Se acopera vasul si se lasa sa creasca la cald, dupa care se toarna in cel in care a fost pus restul cantitatii de faina. Se adauga laptele, galbenusurile si mirodeniile. Se framânta cam o jumatate de ora, timp in care se adauga treptat untul topit si zaharul. Se bat trei albusuri si se adauga doua linguri cu vârf peste coca framântata bine. Se incorporeaza prin framântat si albusurile. Se acopera coca si se lasa sa creasca.


Se amesteca pentru umplutura brânza, smântâna, zaharul, untul, ouale si restul ingredientelor pâna se obtine o compozitie omogena. Se intinde o foaie subtire de marimea tavii (trebuie sa fie unsa si tapetata), se asaza in aceasta si se adauga compozitia. Se presara stafidele si se unge cu ou batut. Se impleteste o parte de aluat care a fost oprit deoparte si se pune de jur-imprejur. Se lasa la cuptor, la foc potrivit, 45 – 50 de minute.


Iar ca sa-i impresionati pe toti, mai puteti prepara o salata boeuf, pe care presarati salata verde creata, taiata marunt. Din cartofi mici si oua umplute puteti face puisori. Din cartofi fierti, intregi, faceti capul si din oua umplute sau fierte, trupul. Le prindeti cu ajutorul unei scobitori, care va trece transversal prin mijlocul cartofului si prin ou, fara sa iasa capetele. Ochii ii faceti din doua boabe de piper, iar ciocul si aripioarele, din feliute de morcov. Ii asezati pe salata verde si puteti pune si câteva masline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS